in

10 stvari koje biste trebali izbaciti iz vašeg enterijera nakon tridesetog rođendana

‘Tridesete su nove dvadesete’ je rečenica koju će vam vaši prijatelji često reći na vašem 30-tom rođendanu i moramo priznati da su možda i upravu.

Upravo tridesete predstavljaju razdoblje kada već imate dovoljno iskustva, samopouzdanje veće nego ikada, bolje organizirate svoje vrijeme i hobije, ne brinete se o tuđem mišljenju i istinski uživate u svakom danu.

Kako bi se u taj zreli stil života uklopilo i uređenje vašeg stana ili kuće, nakon što napunite 30 godina, sjajna je ideja da napravite maleno redekoriranje u svom domu.
Ogroman efekt na kreiranje vaše posebne oaze mira i opuštenosti ostaviti će izbacivanje svih stvari koje vam više ne trebaju, koje se bespotrebno gomilaju i koje su prvotno bile samo privremene.
Ovo su neke od njih.

STARO I OŠTEĆENO POSUĐE


Iako ste tijekom studentskih dana voljeli u stilu ‘Prijatelja’ imati retro posuđe, investicija u nove tanjure, čaše, pribor i ostalo posuđe treba se uvrstiti u vašu listu obveza nakon 30. rođendana. Bacite posuđe koje je tijekom korištenja oštećeno i koje je promijenilo boju i izgled.

NEUSKLAĐENI SETOVI TANJIRA

Baš poput starog posuđa, jednako je važno da vaši tanjiri dolaze u stilski osmišljenim setovima. Večera na kojoj svaki tanjir priča svoju priču nije više tako šarmantna kao kada imate 20 godina. No, naravno, ovo nije pravilo i svjesni smo da među vama ima i onih koji vole kolekcionarski birati različite tanjire što također može biti zanimljivo.

DJETINJASTA POSTELJINA

Jedna od najzrelijih odluka koje možete napraviti za vaš dom nakon što otpušete 30 vrećica na torti je investiranje u nove i kvalitetne plahte. Djetinjasta posteljina sa emotikonima, natpisima i drugim dodacima treba napustiti stalnu postavu vaše spavaće sobe. Prirodni materijali plahti su imperativ.

ODJEĆA KOJA VAM VIŠE NE ODGOVARA

Vaše tridesete idealno su vrijeme da napokon presložite odjeću u ormaru, potražite i izdvojite sve stvari koje više ne nosite, koje čuvate kao uspomenu ili koje vam više ne odgovaraju i izbacite ih iz ormara ili donirate.

PREVIŠE NEPOTREBNE STARE POŠTE, PAPIRA, DOKUMENATA

PROČITAJTE  Sedam ugaonih garnitura koje će se svidjeti i vlasnicima malih stanova

Tijekom godina, uz posao, administraciju i sve druge obveze, uvijek se nekako na našim policama zadržava previše papira koji realno i nemaju neku preveliku svrhu.
Možete ih prenamijeniti i iskoristiti za neke kućanske poslove doma (ili ih dati djeci za igranje), no vrijeme je da ih se riješite i učinite da se ne nagomilavaju ponovo u sobama vašeg doma.

FOTOGRAFIJE I POSTERI BEZ OKVIRA

Posteri su bili cool u vašoj teen sobi. Priznajemo, i mi smo ih imali, no s dolaskom tridesetog rođendana, vrijeme je da kreirate svoje zanimljive photo wall priče uz okvire.
Za inspiraciju kako urediti galeriju slika i postera u svom domu klik ovdje.

PRIVREMENO POKUĆSTVO

Plastične police na kotačićima koje su promijenile boju, stolica na napuhavanje, vreća za sjedenje i slično pokućstvo koje vas prati od prve godine faksa, koje uz to sve još i oštećeno, nema što raditi u vašem domu kada navršite trideset godina.
Umjesto njih pokušajte investirati u praktičnije i pristupačnije komade namještaja s vremena na vrijeme.

NESLOŽEN KREVET

Osim što složen krevet može imati ogroman utjecaj na vašu produktivnost odmah ujutro, uredno posložen krevet odraz je urednosti i ozbiljnosti kojoj pristupate pri uređenju svog doma.
Definitivno jedna od navika koju biste trebali uvesti tijekom tridesetih.

PLASTIČNO POSUĐE

Osim što je ekološki neprihvatljivo, posjedovanje i korištenje plastičnih tanjura i pribora u vašoj rutini može se smatrati neodgovornim.
Uostalom, zar se ne osjećate posebnije kada svoju večeru servirate u pomno odabranim tanjurima i jedete koristeći fini pribor, pijući iz najdraže čaše i sl.? Znamo da kimate glavom.

UMJETNE BILJKE

Znamo, biljke su odgovornost i da, znamo da je nekada teško brinuti o njima, pogotovo kada imate ubrzanu svakodnevicu.
No, mislimo da je sada pravo vrijeme da dom obogatite zelenim biljkama koje ne traže puno pažnje, a izgledaju neodoljivo i potiču dobro raspoloženje.
Uz to, naučit će vas strpljivosti.

PROČITAJTE  Testirajte svoj vid: Koji broj vidite na slici?

izvor: bonjour.ba

Autor: A. P.

Neodoljivo chic: Predstavljena Vespa s Dior potpisom!

Veliki ženski horoskop: Kakav muškarac nije za tebe, a kakav će te voljeti zauvijek