in

10 trikova koji će vam olakšati život u kuhinji

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Razlika u kvaliteti zamrznute, konzervirane i svježe hrane

Postoje neki načini da cijeli proces postane manje iscrpljujući i dugotrajan. Evo nekoliko savjeta:

1. Napravite popis onoga što već imate

U početku to će vam oduzeti malo vremena, ali se isplati. Isprintajte predložak s interneta ili sami napravite tablicu sa svim sastojcima koje imate i njihovog datumom roka trajanja. To je dobar način da odaberete recepte za koje već imate sastojke ili shvatite da već imate sve sastojke za neko jelo.

2. Sastojke lako možete zamijeniti drugim

Ovo može biti malo teže ako nešto pečete (iako je i dalje apsolutno moguće), ali kada je u pitanju kuhanje, možete zamijeniti mnogo sastojaka. Na primjer javorov sirup možete koristiti ako vam ponestane meda.

3. Napravite plan kuhanja

Recept je dobro pročitati cijeli da vidite je l’ možete napraviti nešto prije ili više zadataka obavljati istovremeno. Na primjer možete li sjeckati povrće dok se žitarice kuhaju ili je li umak bolje napraviti na početku ili na kraju. To će vam oduzeti nekoliko minuta, ali će vam na kraju uštedjeti toliko vremena.

4. Također, pročitajte recenzije recepta

Ako pročitate komentare drugih osoba možete saznati koliko je recept kompliciran ili jednostavan ili je li obrok dosta tako ukusan kako izgleda na slici.

5. Usredotočite se na jela koja možete zamrznuti

Skuhajte nešto što možete ostaviti u frižideru za sljedeći dan ili zamrznuti da vam traje više dana.Tako ćete kasnije uštedjeti vrijeme za druge stvari.

Autor: Krtice.net

SITUACIJA JE ALARMANTNA Marija Kulić u izuzetno lošem stanju, prijeti samoubistvom?!

OSTALI ZABEZEKNUTI KAD SU UŠLI U PRODAVNICU NAKON 2 MJESECA KARANTENE Pobacali svu dizajnersku robu…