in

37 stvari koje trebaju svakoj bebi, a još više – mami!

Sa koliko se samo radosti pripremaju stvari za novorođenče koje uskoro stiže. Ali, mame i tate uvijek se plaše da nešto i ne zaborave

Sa koliko se samo radosti pripremaju stvari za novorođenče koje uskoro stiže. Ali, mame i tate uvijek se plaše da nešto i ne zaborave. Savjeti su dobrodošli, ali ima i onih nepotrebnih. Evo svega neophodnog. Krevet i dušek: Udešavanje dječje…

Sa koliko se samo radosti pripremaju stvari za novorođenče koje uskoro stiže. Ali, mame i tate uvijek se plaše da nešto i ne zaborave. Savjeti su dobrodošli, ali ima i onih nepotrebnih.

Evo svega neophodnog.

Krevet i dušek: Udešavanje dječje sobe je prava zabava. Roditelji mjesecima prije razmišljaju o bojama i dizajnu. Svakako povedite računa o kvalitetu izrade jer će beba vrlo brzo ogradicu koristiti da po prvi put stane na noge. Neka krevet bude siguran, udoban i čvrst.

Posteljine, navlaka za dušek i podmetač za dušek: Šareno ili bijelo, sasvim je svejedno, samo neka je zgodno za pranje i peglanje. Birajte pamuk. Biće vam potrebne dvije posteljine, dvije navlake za dušek i dva podmetača.

Komplet za iznošenje iz bolnice: Roditelji vole da odaberu nešto u čemu će beba, po izlasku iz bolnice, izgledati neodoljivo. Prijedloge za prvi odijevni komad naći ćete u Bojpromu.

Tetra pelene i švedske pamučne i PVC pelene: Ove pelene su idealne za novorođenče. Perete ih na najvišoj temperaturi i peglate, a najfiniji pamuk nježno prijanja uz nježnu kožu. U ovom periodu biće vam potrebno dvadesetak komada tetra pelena i desetak komada švedskih. Pamučne švedske pelene idealne su za umotavanje. Mamama će znatno olakšati povijenje, a nema bojazni od izvlačenja sa strana ili spadanja. Da bebina garderoba ostane suva, tu je i prijeko potreban PVC povoj.

Benkice, bodići, majice i čarapice: Ne pretjerujte sa količinom, jer vaša beba raste “kao iz vode”. Za početak obezbijedite desetak benkica, za period dok ne otpadne pupak, i dvije-tri majice. Potrebno vam je i pet-šest bodića, kao i dvoje-troje čarapice. Ali, neka sve to bude od najfinijeg pamuka. Nježnog na dodir i “gustog”.

PROČITAJTE  UMRO SLAVNI MADŽIONIČAR: Poznat po tome da je nudio milion dolara za bilo kakav dokaz nadnaravnog

Gegice, gaćice sa stopalima, siperci, rukavice, kapice i papučice: Svaka mama voli da presvlači svoju bebu. Garderoba za novrođenče mora da bude laka za skidanje, ali i da dobro pokrije dijelove bebinog tijela kako joj ne bi bilo hladno. Gegice su pun pogodak. U kombinaciji sa majicom tu su i gaćice sa stopalima. Potrebne su vam i dvije-tri pamučne kapice koje će čuvati uši, a i te kako će goditi bebi. Kad se dobro najedu, bebe znaju i da “bljucnu”. Neka vam pri ruci bude pokoji siperak. Imajte na umu da su bebini noktići kao žilet, a ručice nemirne. Da biste izbjegli grebanje, bebi stavite rukavice. Kod novorođenčeta periferna cirkulacija nije najbolje razvijena pa su im ručice i nožice uvijek hladne. Malo ih ugrijte mekanim papučicama.

Rukavice, tuferi za dojilje i izdajalica, steznik: Mamine i tatine ruke moraju da budu čiste prilikom dodirivanja bebe, ali da se kod presvlačenja i “operacije pupak” ne bi dogodilo nešto nepredviđeno, potrebne su vam sterilne rukavice. Mame koje doje već sada ne mogu da zaustave mlijeko, a tuferi će odlično riješiti stvar pa će i mamina majica biti suva i čista. Ne zaboravite, prije dojenja očistite dojke. Izdajalica je zlata vrijedna u ovom periodu. Neka bude kvalitetna. I steznik će mami pomoći da se stomačić što prije “vrati na svoje mjesto”.

Peškiri, rukavica za kupanje, kupa i kada: Kupanje mora da bude uživanje, a peškiri sa kapicom, od najfinijeg fortira nježno će posušiti bebinu kožu. Bebe uživaju u masažama, a rukavica i nježni pokreti ruke biće prava relaksacija. Rukavica može da vam posluži i za lagano čišćenje tjemena. Kada je u pitanju izbor kupke, obavezno pogledajte deklaraciju. Ne bi trebalo da bude parfema i parabena. A kada? Odaberite veselu boju i dobru plastiku.

PROČITAJTE  Američki stručnjak otkrio: Da li su pušači u većem riziku da obole od težeg oblika COVID-19

Toplomjer, aspirator, makazice, češalj i četka: Sve ovo dio je bebinog nesesera. Toplomjer neka je uvijek pri ruci, aspiratorom ćete lako očistiti nosić, makazicama odsjeći oštre nokte, a češljem i četkom počešljati kosicu. I bebi treba isto što i vama.

Pamučna dekica, deka i deblji prekrivač ili vreća-prekrivač: Bebe ne vole vrućinu, ali ne vole ni kada im je hladno. Javiće vam kada im nije dobro. Za svaki slučaj nabavite sve ovo, neće ostati neiskorišćtno.

Nosiljka za bebu i torba za bebine stvari: Bez nosiljke biće vam teško. Međutim, u Bojpromu je pravi izbor i za dječake i za djevojčice. Mame i tate, vaše je samo da odaberete ono što vam se dopada. Gdje god da krenete, bebi morate da ponesete pelene, rezervnu garderobu i sve ono što joj je i inače potrebno. Dobra torba je, dakle, još jedna potrepština.

Flašica i duda: Moža ih vaša beba neće željeti, ali svakako bi trebalo da ih imate. Tu ćete morati da zadovoljite bebin ukus. Jer, ako joj se oblik ne dopada, eto vriske.

Ne brinite, sve što vam treba nalazi se na jednom mjestu. Lole vam pišu spisak svega što bi u ušukanoj sobici trebalo da dočeka bebu. I nema potrebe ni da lutate, sa ovim spiskom otiđite samo u jednu prodavnicu – Bojprom. Koriste proizvode samo najkvalitetnijih proizvođača, uglavnom domaćih, a imate doslovno sve na jednom mjestu. U to smo se i same uvjerile.

Autor: Krtice.net

Ova namirnica razara mozak, a jedemo je svakog dana

Njemačka je ovom odlukom šokirala Balkan: Ko je mislio putovati, neka ponovo razmisli…