in

90-godišnja bakica je najstarija gejmerica na svijetu i ušla je u Guinnesovu knjigu rekorda

Njeno je ime Mori Hamako, no više je ljudi zna kao Gamer Grandma, ili baku gejmericu, a kad se uporedi i s mlađim gejmerima, Mori ima zavidan staž u toj aktivnosti. Aktivno se bavi gejmingom od 1981. odnosno 39 godina u nizu, a za igice se zainteresirala kad je vidjela djecu kako iz igraju.

“Izgledalo je to tako zabavno da sam pomislila kako nije fer da igraju samo djeca. Činilo se da bi mi život bio puno zabavniji da i ja znam igrati. I tako sam počela igrati, isprvo potajno, dok niko ne bi gledao” rekla je Baka Gejmerica.

Prema Guinnessovoj knjizi svjetskih rekorda, prva konzola koju je imala bila je “Cassette Vision”, a zanimljivo je da Mori ima sve konzole i igrice koje je tokom života kupila, ni jednu nije bacila ili prodala. “Za mene su one dragocjene jer me uz njih vežu mnoge uspomene” kaže. Prije nekoliko je dana Gamer Grandma na svom Youtube kanalu podijelila s obožavateljima da je uvrštena u Guinnesovu knjigu svjetskih rekorda kao najstarija YouTube gejmerica. Zahvalila je svojim pretplatnicima rekavši kako bez njih ne bi mogla postići tako nešto.

A šta baka gejmerica najviše voli igrati?

 

Videa svojih igri počela je dizati na YouTube jer je željela s drugima podijeliti svoja iskustva igranja određenih igrica. “Bio bi takav gubitak da samo ja uživam u igri; ovo je kao da se gleda film” objašnjava Mori Hamako, a najdraža igrica joj je Grand Theft Auto V. “Sviđa mi se jer ima dobno ograničenje i djeca je ne smiju igrati.” Za kraj, i ne baš za utjehu svima koji se nadaju da će igranje plejke njihovog 17-godišnjaka s godinama proći, vremešna Japanka zaključuje: “Iz pozicije godina koje sam doživjela, mogu reći da sam više nego ikad sigurna da je igranje igrica bio dobar izbor. Iskreno uživam u svom životu.”

PROČITAJTE  Svi su mislili da je uginuo, ali Klepetan se ipak vratio Malenoj

Autor: D. K.

Aniston i nakon 20 godina nosi zaručnički prsten Brada Pitta: On je zbog njega završio i na sudu

KISIĆ O NOVIM INFORMACIJAMA O KORONI U SRBIJI: Čekamo samo da objavimo ovaj broj!