in

Ako osjetite ove simptome — Pravac doktoru! U pitanju je delta soj!

Delta soj virusa ima iste simptome kao običan kovid 19.

Vijest da se pojavio novi soj korona virusa je odjeknuo kao bomba, a mnogo ljudi se uplašilo za svoje zdravlje. Bura u javnosti se digla, a britanski naučnici su objasnili da postoji minimalna razlika u delta soju i običnom korona virusu.

Delta soj virusa ima iste simptome kao običan kovid 19, a u pitanju su povišena temperatura, kašalj, gubitak mirisa i ukusa, ali i glavobolja, malaksalost i hroničan umor. Glavna razlika jeste što ovaj soj više napada disajne organe, izazivajući suvoću grla i prehladu. U odnosu na prethodna dva soja, ovaj je zarazniji i brže se širi.

“Delta soj otkriven je u Indiji. Izgleda da je zarazniji. To je način na koji ovaj virus deluje. Prva mutacija bila je takozvana D614G, koja se proširila Evropom, Sjedinjenim Državama, taj je ubio stotine hiljada ljudi, barem u našim zemljama. I sada je zamenjen, drugom varijantom, alfa varijantom. Sada je ovo treća varijanta, koja ima veliki uticaj, delta soj. Ali to je cilj ovog virusa. Cilj virusa je da stvara sojeve koji su zarazniji, kaže dr Pol Ofit.

Ono što sve zanima jeste da ovaj soj nije smrtonosniji od običnog, kao i da su dovoljne dve doze vakcine kako bi se organizam zaštitio od njega. Pored toga delta soj više zahvata decu, a sve to ne zbog toga što su ona sklonija zarazi, već zato što je on zarazniji, upozoravaju stručnjaci.

Autor: K. B.

Luna Đogani: Kćerku ne dojim, a dadilju sam izabrala u porodilištu!

Hvali se skupim krpicama, a nosi haljine od 20€! Evo koliko zaista košta stajling JK