in

Ako partner radi ove stvari u toku komunikacije, riječ je o prevari

Kako izgledaju vaši razogovori? Jesu li pitanja obostrana ili jednostrana? Da li razgovor neprestano usmjeravaju ka sebi ili seksu?

Ako ste započeli da se “viđate” s nekim u toku karantina, vjerovatno ste uzbuđeni što ćete ga uskoro vidjeti i uživo. Međutim, kao i bilo koja druga forma onlajn dejtinga, uvijek postoji šansa da budete prevareni.

Naime, catfishing je engleski termin koji znači lažni identitet na društvenim mrežama, koji ciljno traži žrtvu zloupotrebe ili prevare.

Sa portala Metro su razgovarali sa Lili Valford, bihejviorologom kojoj je uska struka pomaganje klijenata u onlajn dejtingu, pa im ukazuje na trenutke koji mogu voditi do toga da su žrtva prevare.

Ne znate šta želite

Ovo može zvučati čudno, i više je problem koji se bazira na vas, ali ako ne znate šta želite kod partnera, u riziku ste da budete žrtva manipulacije.

– Imajte jasne želje o tome za kakvim odnosom tragate prije nego što se upustite u onlajn dejting. Ovo vam može pomoći da izbjegnete toksičnu, neodgovarajuću vezu – ističe Valford.

Ne želi video poziv

Uobičajena pojava je da osoba s kojom komunicirate izmišlja izgovore kako ne bi porazgovarala s vama putem video poziva, što može ukazivati na prevaru.

– Pokušajte s video pozivom čim se osjetite prijatno za to. Iskreni ljudi će biti voljni da vam pokažu da su realna osoba – kaže Valford.

Čudne fotografije

Ovde je riječ o fotografijama na profilu koje nisu sređivane i bez filtera; o postojanju više dupliranih fototgrafija ili samo profesionalnih fotografija. Ako želite da nađete iskrenu osobu, tražite njegove fotografije sa prijateljima i u raznim ambijentima.

– Obratite pažnju da li na fotografijama gledaju u objektiv, da li nose naočare za sunce, da li pokrivaju lice na neki način… Ovo može značiti da su prevrtljivi i da nešto skrivaju – smatra Valford.

PROČITAJTE  Dostojevski je odavno objasnio: EVO kako se u životu pobjeđuje!

Nečiste namjere

Ponekad vam je znak da neko nije dobra osoba ravno ispred nosa, ali vi to ne vidite. Obratite pažnju na podatke iz njegove biografije.

– Ako samo traži zabavu i “ne želi ništa ozbiljno”, nemojte misliti da ga možete promijeniti – napominje Valford.

– Kad vam neko pokaže kakav je zapravo, vjerujte im prvi put – jednom je rekla Maja Anđelu.

Jednosmjerna komunikacija

Kako izgledaju vaši razgovori? Jesu li pitanja obostrana ili jednostrana? Da li razgovor neprestano usmjeravaju ka sebi ili seksu?

Ako nisu voljni da odgovaraju na pitanja o sebi, to može značiti da dio sebe žele da “zaštite” od vas, što može dovesti do mnogih kasnijih iznenađenja.

Sa druge strane, ako samo pričaju o sebi, to može značiti da im se mnogo ne dopadate. Odustanite od takve komunikacije u startu.

Autor: Krtice.net

Frizeri zarazili 140 mušterija koronavirusom

Znate li ko je djevojka koja je posljednja predala štafetu Josipu Brozu?