in

Ako vam se ovo dešava, krajnje je vrijeme da promijenite šminku

Šminka bi trebalo da bude “alat” koji će vam pomoći da izboljate najbolje što možete…

Šta kada rezultati izostanu? Možda koristite potpuno pogrešne proizvode ili ih koristite na neadekvatan način… Evo na šta mislimo!

Puder izgleda vještački, kao da nosite masku

Nema ništa gore od vidljive linije pudera na rubu lica koja je potpuno drugačije nijanse od vašeg vrata. Ovo je jedan od najčešćih make-up problema zbog kojeg žene često i odustaju od pudera. Ali potrebno je samo odvojiti malo vremena i pronaći savršenu nijansu, a za to uvijek možete potražiti savjet šminkera ili bilo kojeg profesionalca u drogeriji. S puderom koji odgovara vašem tenu, linija više neće biti vidljiva.

Maskara se ljušti

Dobra maskara trebalo bi da ostane na vašim trepavicama cijeli dan i pritom ne bi trebalo da bude crnih tragova oko vaših očiju. Ako vam se maskara uvijek ljušti i razmazuje po ostatku lica, vrijeme je da je bacite u smeće i uložite u neku kvalitetniju, osim ako ne želite da izgledate kao da ste veče prije zaspali sa šminkom i takvi izašli iz kuće.

Uprkos korektoru, podočnjaci vam se i dalje vide

Glavna svrha korektora za podočnjake je da zavara kako ste se naspavali prethodnu noć. Ali imajte na umu da proizvod koji vam je odgovarao u dvadesetima, vjerovatno neće biti dobar u tridesetima. Godine ostavljaju tragove na licu, baš kao i stres ili nedostatak sna, a bore se produbljuju. Ako korektor ne prekriva tamne krugove oko očiju i samo se gomila u naborima, to je znak da vam treba novi. Danas postoji mnogo opcija među kojima ćete sigurno pronaći jedan koji je stvoren baš za vas.

PROČITAJTE  ZNATE LI KAKO OPORAVITI KOŽU NAKON ZIME?! Hidratacija i piling koji će vašu kožu vratiti u život

Puder ne prekriva nesavršenosti

Dok ste mlade, puder vam je potreban za ujednačavanje tena i prekrivanje povremenih bubuljica. No kako starite dijelovi kože poprimaju crvenkastu nijansu, a dolazi i do diskoloracije i potreban vam je puder koji će prekriti sve te mane. Lagane teksture koje ste koristile u ranim dvadesetima više ne pomažu i potrebna vam je gušća formula.

Autor: A. P.

JOŠ JEDNO BRUTALNO UBISTVO: Policajac u Kaliforniji ubio mladića koji je klečao pred njim

JELENA I DUŠKO RENOVIRAJU VILU Pokazali su dio raskoša koji uključuje osam soba, saunu, teretanu…