in

Alarmantno obraćanje dr. Kisić: Raste broj ljudi na respiratoru, itekako moguće dobiti virus

Raste broj pacijenata koji se nalaze na respiratoru, što znači da je i sada, bez obzira što brojevi iz dana u dan ohrabruju, itekako moguće dobiti infekciju kovida-19, izjavila je večeras zamjenica direktora Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” Darija Kisić Tepavčević.

Ona je za RTS navela da iako ima manje potvrđenih slučajeva, ne znači da virus nije prisutan u cirkulaciji, te da je ukupan broj laboratorijski zabeleženih slučajeva direktan odraz primjene preventivnih mjera i pozvala sve da i dalje poštuju mjere zaštite.

“Pokazali smo se kao izuzetno odgovorni i savesni i to se odrazilo na broj obolelih. Poštovanje svih preventivnih mera smanjuje rizik prenošenja infekcije na minimum. Fizička distanca i nošenje maski itekako imaju efekta”, rekla je Kisić Tepavčević.

Navela je i da djeca treba da budu usmjerena na značaj poštovanja mjera i da takvo ponašanje treba da postane dio njihove svakodnevne rutine.

“Jako je bitno da nastavnici i osoblje koji rade u školama, kao i roditelji, obrate pažnju na djecu i da, ako imaju bilo koji simptom bolesti, ne šalju djecu u školu”, navela je ona.

Autor: Krtice.net

OD UBISTVA LANE BIJEDIĆ JE PROŠLO 10 MJESECI: Haški forenzičar preuzeo slučaj, analizira se i mogućnost SAMOUBISTVA

Objavljeni prvi rezutati izbora u Crnoj Gori