in

Aleksandar završio u migrantskom kampu, pa pronađen obješen: Njegova je smrt i dalje misterija

Advokat Tomić kaže da je tijelo mladića pronađeno u šumi uz migrantski centar i da je bilo u fazi raspadanja, a sudski vještak nije zatražio obdukciju, već je, na osnovu “pregleda”, dao mišljenje da je riječ o vješanju.

Na groblju Svete Ognjene Marije u Banjaluci u subotu će biti sahranjen Aleksandar Topić, državljanin Švajcarske i Srbije, koji je u avgustu prošle godine nestao iz kampa za migrante “Ušivak” u Hadžićima, u Federaciji BiH, a čija je smrt konstatovana tek 14. aprila, kada je njegove posmrtne ostatke preuzeo otac Mićo Topić iz Banjaluke.

Ambasada Švajcarske uputila je protestnu notu ministarki spoljnih poslova BiH, Biseri Turković, zašto je njihov državljanin uopšte bio smješten u migrantskom kampu, sa ljudima koji žele da se domognu Zapada, ali do danas nisu dobili odgovor – kaže advokat Dušan Tomić, koji je sa Aleksandrovim ocem pokušavao da sazna istinu o sudbini ovog mladića, pišu Novosti.

– U konzulatu Srbije takođe su zapanjeni činjenicom da ih, do danas, niko nije upoznao o slučaju njihovog državljanina Aleksandra Topića, kojem je uoči nestanka ukraden švajcarski pasoš, jedini koji je imao kod sebe, i njegove svete knjige koje je stalno nosio sa sobom. Bio je veliki vjernik i išao je redovno na bogosluženja u pravoslavne hramove. To je činio i dok se nalazio u BiH – dodaje Tomić.

Autor: Krtice.net

Sigurno se sjećate Bahre iz “Ljubav je na selu”! Ofarbala se, našminkala, sredila — NE LIČI NA SEBE

‘Nisam izoperisana, tješite se’: Hana pokazala kako je izgledala prije 13 godina