in

Alen Hrbinić završio album: “Furam” u avgustu pred sarajevskom publikom

Alen Hrbinić zajedno sa svojim saradnicima počeo je pripreme za promociju svog albuma “Furam”. Nove pjesme na kojima se kao autor pojavljuje i hitmejker Dino Muharemović kolegama i publici predstavit će početkom avgusta.

– Na albumu će biti ukupno 15 pjesama. Zajedno sa Hayat Productionom, koji je moja matična kuća, dogovaram detalje oko promocije. Još nismo odredili tačan datum. Sigurni smo da će to biti u prvoj sedmici u avgustu. Pripremam nekoliko iznenađenja za sve zvanice, a nakon promocije planiram i kraći nastup – kaže Alen Hrbinić.

Novi album Alen je najavio singlom “Moje srce kuca samo za tebe”. Pjevač je autor muzike i teksta za ovu numeru, dok je aranžman uradio zajedno sa Vernesom Ljuštakuom. Muzičke dionice pjesme su odsvirali Dado Marinković, Vlado Podany, a prateći glas Alenu je bila Darija Hodnik.

– Mislim da je ova pjesma na pravi način najavila moj muzički materijal. Dugo sam prikupljao pjesme i tražio vrhunsku ekipu profesionalaca. Posebno mi je zadovoljstvo da sam snimio dvije pjesme Dine Muharemovića i to u studiju Long Play kod Mahira Sarihodžića, o kojem kao producentu nije potrebno trošiti riječi. Na albumu je radio i Vernes Ljuštaku. U planu je da album “Furam” nakon Sarajeva predstavim i u Zagrebu – kaže Hrbinić.

Autor: Krtica.net

Korona ušla u studenstke domove: Na desetine studenata u izolaciji

MISTERIJA KRUŽI PLANETOM Doktorica već tri mjeseca pozitivna na koronavirus