in

Američki glumac kritizirao Elizabeth Olsen zbog izjava o Srbiji: “Šokiran sam! Mora se izviniti”

AMERIČKI glumac Adam Davenport, koji više od pola godine živi i radi u Beogradu, rekao je kako smatra da bi se glumica Elizabeth Olsen trebala ispričati Srbima nakon što se njen stari intervju, u kojem je izjavila da nema potrebe da itko dolazi u Srbiju, počeo širiti društvenim mrežama.

“Nema ništa izvorno njihovo, zemlja postoji tek nekih 13 godina”, rekla je Olsen, koja je u Beogradu boravila 2012. godine dok je snimala film In Secret.

Davenport je za Blic priznao da misli kako njene izjave potječu od holivudskog egocentrizma, odnosno mišljenja da je sve što nije Hollywood manje vrijedno.

Kad dolazite u nepoznatu zemlju snimati, koristite dobrobiti te zemlje da bi vaša karijera bila bolja. Svi lokalci s kojima surađujete su tu da vama pomognu, kao i vašem projektu. Filmska zajednica je globalna i ne smije znati za granice. Naša odgovornost kao glumaca je da stvorimo empatiju i razumijevanje kroz naše likove tako da publika može prepoznati našu ljudskost usprkos razlikama”, rekao je.

Zato sam šokiran što je Elizabeth Olsen toliko bezosjećajna i ne poštuje drugu kulturu, posebno što je provela izvjesno vrijeme u Srbiji radeći na projektu koji je sama izabrala. Smatram da se treba ispričati Srbima. Također je problem što širi netočne informacije. Srbija ne da ne postoji samo 13 godina, kako je Olsen rekla, nego je vjekovima starija od Amerike, iz koje oboje dolazimo”, dodao je.

Davenporta je u Srbiju dovela filmska uloga u projektu jedne poznate srpske produkcijske kuće te će se glumac još najmanje nekoliko mjeseci zadržati na prostorima regije.

Index.hr

Autor: A. P.

Porodilja preminula 5 dana nakon carskog reza: Prije korone bila zdrava, stradali joj srce i pluća

TIJELO PRONAŠAO OTAC: Muškarca nasmrt pretukli na ulici u Istočnom Sarajevu