in

Baka u 103. godini pobijedila koronu pa nazdravila pivom

Jennie Stejna (103) iz američke države Massachusetts proslavila je pobjedu nad korona virusom tako što je u bolničkom krevetu nazdravila hladnim pivom.

Jennie Stejna (103) iz američke države Massachusetts proslavila je pobjedu nad korona virusom tako što je u bolničkom krevetu nazdravila hladnim pivom.

Gospođa koja je snimala baku Jennie dok pije pivo pitala ju je je li ukusno, a ona je odgovorila da jest prije nego što je popila još jedan gutljaj i oblizala usne, piše Mirror.

Jennina strast prema pivu proizlazi iz njezine ljubavi prema bejzbolu. Njezina unuka novinarima je ispričala kako je Jenna Stejna često znala sjediti i slušati utakmice Red Soxa na radiju. Živjela je u domu za penzionere.

Prije tri sedmice zarazila se korona virusom i postala prva Amerikanka koja se razboljela u domu za penzionere. Suprug joj je preminuo 1992. u dobi od 82 godine, a netom prije nego što joj se zdravstveno stanje pogoršalo posjetila ju je unuka Violet Gunn.

Tokom liječenja u jednom razdoblju je bila toliko loše da se porodica pripremala za oproštaj. Adam Gunn, suprug druge unuke Shelley, pitao ju je je li spremna otići na nebo, a ona je potvrdila. Ipak, uspjela se oporaviti i postala je prva u Life Care Centru koja je pobijedila virus, prenosi 24sata.

“Naša borbena poljska baka službeno je pobijedila virus. Jako smo zahvalni”, kazao je Adam Gunn novinarima. U toj ustanovi još je 33 oboljelih od Covida – 19, a Jennie se oporavila u trenutku kad je SAD zabilježio više od 100.000 umrlih.

Autor: Krtice.net

Žestok sukob doktorice Kisić i doktora Nestorovića: Kupiću ti piće, stalno te boli glava…

USIJALE SE DRUŠTVENE MREŽE Osuli paljbu po Vučiću zbog spota sa djetetom, predsjednik Srbije se morao oglasiti