in

Balaševića su na koncertima obasipali plišanim zečevima, evo zašto

Đorđe Balašević bio je poznat po svojim višesatnim nastupima koje su fanovi obožavali.

Poznata je i jedna tradicija koja se ponavljala na svakom koncertu, a to je obasipanje Balaševića plišanim zečevima od strane publike. Naime, kad bi došla na red određena pjesma i određeni stih publika bi bacala na desetke tih igračaka na pjevača.

Pjesma je Neki novi klinci, a taj bitni stih je dio ove strofe:

Kroz maglu treperi
Devet svijeća na torti
Tad sam dobio par mandarina
I malog bijelog zeca

Balašević tu pjeva o svom djetinjstvu i nekim od prvih poklona koje je dobio za rođendan, mandarine i mali bijeli zec. Njegovi fanovi, koji su uvijek znali cijeniti Balaševićevu emotivnost i sentimentalnost, nisu propuštali na svoj način Panonskom mornaru zahvaljivati za stihove koje već generacije pjevaju.

“E sad je dosta! 20 godina vi mene gađate zečevima, sad ćete mi platiti za sve”, našalio se tijekom koncerta u Areni pa zajedno s bendom plišane zečeve bacao u publiku.

On je pak sve te zečeve čuvao u svom domu, a ima ih na stotine. “Kad se vraćam s koncerta moje me djevojke, od kojih sam s jednom oženjen, prvo pitaju ‘kakvi su danas zečevi’”, pričao je Balašević nakon koncerta u Osijeku. “Pokušat ću s Kinezima pripremiti iznenađenje i naručiti vagon zečeva za neki veliki koncert koji budem imao. Tada ću sa stropa pobacati u publiku sve te zečeve i vratiti im za sve ovo što mi godinama priređuju. Taj ‘mali bijeli zec’ mi je puno značio u trenucima kad je sve izgledalo jako crno i kad sam se sa svojom publikom nalazio na nekim čudnim mjestima, tajno, kao ljubavnici. Taj ‘mali bijeli zec’ mi je zamjena za sve oscare, davis kupove, svjetska prvenstva u nogometu i sve ono što nisam osvojio. Oni su kronologija svega što mi se događalo u karijeri”.
(Express/index)

PROČITAJTE  Nikola Kojo: Pozdravi sve moje kolege gore na nebu, posebno mog dragog kuma Mandu

Autor: A. P.

Sahrana Đorđa Balaševića bit će održana najvjerovatnije u ponedjeljak

Balaševićeva kćerka se emotivno oprostila od oca: Volim te tata, podario si mi najljepši mogući život