in

Banjalučanin koji je preživio tri kliničke smrti napravio nadgrobni spomenik koronavirusu

Samouki banjalučki vajar Stevo Selak napravio je svojevrsni nadgrobni spomenik virusu korona u znak pobjede nad tom pošasti

Samouki banjalučki vajar Stevo Selak napravio je svojevrsni nadgrobni spomenik virusu korona u znak pobjede nad tom pošasti, a ljudima je poručio da nema čega da se plaše, ako u duhovnom i fizičkom smislu budu jačali sebe i svoj imunitet i pridržavali se preventivnih mjera.

Selak smatra da su zdravstvene mjere korisne, posebno kada je riječ o držanju distance i smanjivanju socijalnih kontakata i okupljanja.

“Treba ih ispoštovati i može se izdržati taj jedan mjesec dok se stanje ne smiri. Eto, ja sam za ovo vrijeme prvi put posijao baštu, pravio neke nove kipove, vozio bicikl, pisao, kopao kanal… I porodične veze sam učvrstio, jer smo više sa djecom”, kaže Selak, te navodi da je napravio prvi spomenik koroni u svijetu i tako virus simbolično “sahranio”. Pojašnjava da je to učinio od vajarskog gipsa nanesenog na zavarenu metalnu konstrukciju, a onda je sve oblikovao.

Spomenik virusu, koji je postavljen u Selakovom dvorištu na Paprikovcu, privlači pažnju prolaznika.

“Kod gotovo svakog prolaznika, koji ga uoči, pojavi se osmijeh na licu, što mi je i bio cilj. Nije da se toga iko plaši”, naglašava Stevo.

On kaže da nema strah od korone, pogotovo jer je preživio tri kliničke smrti i dva tumora na unutrašnjim organima, o čemu je napisao “Knjigu” života” u kojoj je naveo da se smrti ne treba plašiti, jer je duša vječna.

“Blizu ‘korona spomenika’ je kip Isusa, koji se moli, i to je neka univerzalna poruka. Svi znaju da se Hristos ničeg ne plaši, pogotovo nekog virusa. Čovjek koji iskreno vjeruje u Isusa i u vaskrsenje, te poštuje Boga, nema strah”, tvrdi Selak.

PROČITAJTE  Pravljenjem Facebook profila pristajete na ova pravila!

On dodaje da je situacija u vezi sa korona virusom zaustavila globalizam i ojačala suverenost mnogih država, među kojima je i RS.

Selak kaže da je zbog virusa manje zagađivanja prirodne sredine i više ekonomskih problema, ali da ne treba dozvoliti da korona nekim lošim ljudima postane izgovor za neke loše poteze. Ovaj Banjalučanin pravio je proteklih godina kipove Vladimira Putina, predsjednika Rusije i Donalda Trampa, predsjednika SAD, čime je izazvao pažnju regionalne javnosti, nedavno je izvajao i lidera Sjeverne Koreje Kim Džong Una, prenosi Srna.

Autor: Krtice.net

Japanski ljekar tvrdi: Ne treba vam dijeta, ležanje, peškir i pet minuta dnevno dovoljni su za uži struk

Cvjeta sraman biznis: Basnoslovne cijene za krv pacijenata koji su ozdravili od korone