in

Beba rođena s hrpom kose zaradila nadimak Zlatokosa, pogledajte je danas

Malena Gabriela rođena je 30. aprila 2019. i odmah je svijet zadivila svojom gustom crnom kosom

Malena Gabriela rođena je 30. aprila 2019. i odmah je svijet zadivila svojom gustom crnom kosom.

Godinu dana kasnije zbog svojih dugačkih lokni zaradila je nadimak Zlatokosa, a internet joj se ne može prestati diviti.

 

View this post on Instagram

 

Fun in the sun ☀️ #sun #fun #baby #cute #bench #wood

A post shared by Gabi Zaharinova (@gabi_zaharinova) on

Gabrielina mama Denica Caneva njene fotografije objavljuje na Instagramu i u kratkom roku je došla do broja od impresivnih 5700 pratitelja. No osim na društvenim mrežama, Gabi je zvijezda i u Sofiji u Bugarskoj, gdje ova porodica živi.

“Kad je Gabi rođena, odmah me impresionirala njena kosa. Moja starija kći Ivona je sanjala o sestrici duge kose kojoj bi mogla raditi frizure i ta želja joj se ispunila”, kaže ponosna mama.

Priznaje da su i primalje u bolnici bile zadivljene te priznale da bebu s toliko kose nisu nikada vidjele.

“U svakoj šetnji ljudi zastajkuju i dive se njenoj kosi. Ona uživa biti u centru pažnje i osim kosom ljude impresionira svojim širokim osmjehom”, dodaje Denica.

U trudnoći je, kaže, žudjela za ljutom hranom, ali ne misli da je to uzrok što je beba rođena duge kose. Ipak, bebe iz osječkog rodilišta dokaz su da u mitu o žgaravici i bujnoj kosi ipak ima istine. Naime, istraživanje provedeno u rodilištu Klinike za pedijatriju KBC-a Osijek na skupini od 350 rodilja otkrilo je niz zanimljivih informacija o popularnim mitovima.

Autor: Mirza D.

Horoskopski znakovi i laganje: Evo što svaki znak ne želi otkriti o sebi

Stanje u Veneciji je loše, stanovnici su očajni: “Ovo je rat…”