in

Beba se dva mjeseca BORILA ZA ŽIVOT “Rodila sam zdravog sina a onda nas je jedan izlazak umalo koštao života”

Ešli Vajt (21) postala je nedavno mama jednog malenog, sasvim zdravog dječaka po imenu Noa. Prve četiri nedjelje njegovog života prošle su u savršenom redu.

Ešli je sa sinom išla čak i na krštenje bliskih prijatelja, a onda je nedugo poslije toga primijetila da mu je desno oko natečeno i da iz njega suzi.

Zabrinuta, odvela je dijete kod ljekara gde joj je rečeno da je bebi vjerovatno samo zapušen suzni kanal.

Međutim, par dana kasnije, Ešli je primijetila da se oko oka stvaraju i plikovi. Ponovo je odmah odvela bebu kod ljekara. Prethodno je, kaže, guglala simptome i uplašila se da joj dijete ima herpes a svoje sumnje odmah je iznijela i ljekaru.

– Pročitala sam negdje priču o bebi koja je takođe imala isti slučaj i ispostavilo se da je imala virus. Ono što nisam znala je da, čak i ukoliko nemate groznicu ili ranu, i dalje možete da budete aktivni nosilac virusa, što znači da nikad ne možete da budete previše oprezni – kaže Ešli.

A poslije niza testova, zaista je i utvrđeno da Noa boluje od smrtonosnog herpes simpleks virusa 1.

Ljekari su joj rekli da su najveće šanse da je bebu neka odrasla osoba, nosilac virusa, poljubio i Ešli je zaključila da je to moglo biti samo na krštenju na kome je bila sa djetetom.

Noa je dva i po mjeseca proveo u bolnici, boreći se za život. Danas ima devet mjeseci. Marta ove godine ponovo se borio sa herpesom, ali je i pobijedio i biće na lijekovima sve do 2020. godine, prenosi Žena Blic.

PROČITAJTE  Jednojajčane blizanke umrle od koronavirusa u razmaku od tri dana

– Zahvaljujući Ešlinoj brzoj reakciji, uhvatili smo infekciju dok se još nije proširila na krvotok. Sad je sve u redu i osim toga što će morati na redovne kontrole, sve ostalo bi trebalo da bude u redu – kaže jedan od ljekara, dodajući i simptome na koje treba obratiti pažnju:

– Letargično i iritabilno dijete.

– Dijete bez apetita.

– Visoka temperatura.

– Osipi i rane na tijelu, ali i unutar usta.

Autor: Krtice.net

“DESILO SE ČUDO” Mala Milica progledala nakon što je od rođenja živjela u potpunom mraku

Zabava pošla po zlu: Srušio se balkon, ljudi pali na kamenje, sve snimljeno