in

Beba zaražena u prvoj nedjelji pobijedila koronu!

U KC Niš sada nema zaražene djece, ali je u kovid bolnici još četvoro mališana sa simptomima respiratorne infekcije.

Beba koja je u prvoj nedjelji života bila pozitivna na koronu uspješno je izliječena, potvrdila je dr Anđelka Slavković, koordinatorka dječje kovid bolnice i direktorka Klinike za dječju hirurgiju KC Niš.

Ona je podsjetila da su bebu staru svega sedam dana sa simptomima korone u KC Niš doveli roditelji, nakon čega je virus laboratorijski potvrđen i beba je zadržana na liječenju.

Dr Slavković je naglasila da u kovid bolnici u KC Niš trenutno nema djece pozitivne na koronavirus.

– Beba nije bila u teškom stanju, redovno je primala terapiju, bila je dobro sve vrijeme i testovi su pokazali poslije dvije nedjelje da nema nikakvih tegoba i da je negativna. Jedino je uzrast bio problematičan, ipak je to naš najmlađi pacijent. Roditelji su je doveli kad je imala sedam dana, bila je smještena u kovid bolnici – navela je doktorka i dodala da su se protekle nedjelje porodile tri trudnice pozitivne na kovid 19, te da se iščekuje porođaj još jedne.

– Trenutno nema zaražene djece, četvoro ih je u kovid bolnici sa respiratornim simptomima. Svu djecu koja imaju respiratornu simptomatologiju, bez obzirana to što su njihovi testovi na koronu negativni, tretiramo drugačije, uvijek smo na oprezu, jer ipak testovi nisu pouzdani u potpunosti. Tri trudnice su se porodile, te bebe su dobro i negativne su na koronu. Četvrta trudnica pozitivna na koronu je iz Preševa, smještena je u odvojenom djelu na ginekologiji i za sada je sve dobro – istakla je Slavkovićeva.

PROČITAJTE  OČEV VAPAJ KRUŽI BALKANOM Moje je dijete umrlo, budili smo ljekare da nas prime, slali su nas s odjela na odjel!

Autor: Krtice.net

UŽAS U SRBIJI Očuh silovao 12-godišnju pastorku u autu, uhvaćen tokom bjekstva

Mišljenje infektologa: Nastava bi trebala početi kasnije, očekujemo pogoršanje situacije zbog povratka sa godišnjih odmora