in

Bill Gates opet se oglasio: Vakcinacija mora postati obavezna

Bill Gates uložio je veliki iznos vlastitog novca u razvoj vakcine protiv novog koronavirusa i jedan je od najglasovitijih zagovornika obavezne vakcinacije

Bill Gates uložio je veliki iznos vlastitog novca u razvoj vakcine protiv novog koronavirusa i jedan je od najglasovitijih zagovornika obavezne vakcinacije kada je u pitanju Covid-19

Milijarder Bill Gates u četvrtak je iznio svoje viđenje o vakcini protiv Covid-19 koja je, kako tvrdi, potrebna da bi se društva ponovno otvorila, a sve je izložio u svom blogu:

– Realno, ako ćemo se vratiti u normalu, moramo razviti sigurno, učinkovito cjepivo. Moramo napraviti milijarde doza, moramo ih dopremiti u svaki dio svijeta, a trebamo da se sve to dogodi što je brže moguće… Cjepivo treba biti barem 70 posto učinkovito za zaustavljanje epidemije.

Vakcina sa 60-postotnim učinkom je korisna, ali da bi u tom slučaju i dalje izbijale lokalne epidemije, dok ništa ispod 60 postotnog učinka vjerojatno neće zaustaviti virus.

Optimističan sam da bi cjepivo moglo biti sigurno i učinkovito za 18 mjeseci, iako bi se to moglo desiti u periodu od 9 mjeseci do dvije godine.

Autor: Krtice.net

Madonna se testirala na koronavirus, a onda svojim komentarom na Instagramu zaprepastila fanove

Zbog onog što je napravio tokom intervjua sa Vučićem, voditelj postao hit na Balkanu