in

Bizaran slučaj porodičnog nasilja: Julijana (51) na društvenim mrežama objavila da je udovica, pa dva dana kasnije izbola bivšeg muža

Julijana Rašitović (51) iz Kragujevca uhapšena je pod sumnjom da je izvršila krivično djelo porodičnog nasilja. Žrtva je bio njen bivši muž Ivica Rašitović (47), a nasilje se dogodilo u Brđanskoj ulici, saopšteno je iz Policijske uprave.

Ona je na supruga nasrnula nožem i nanijela mu tjelesne povrede, a nesrećnik je dobio i udarac u glavu. Ivica je vozilom Hitne pomoći prebačen u Univerzitetski Klinički centar gdje mu je pružena medicinska pomoć.

Kako Kurir saznaje, on je van životne opasnosti.

Ivica i Julijana razdvojeni su već neko vreme, a komšije kažu da su čule buku i lomljavu, ali da to nije bilo ništa neuobičajeno, jer se par, po njihovim pričama, i ranije svađao pa i fizički sukobljavao.

– Nije prvi put. Svađali su se i prije i bilo je fizičkih obračuna, ali Ivica nikada nije bio nasilan. Uvijek ga je žena maltretirala i tukla. Svi smo to znali i bilo nam ga je žao. On je stvarno dobrica – priča za Kurir komšija Đorđe Arsić.

Cijeli komšiluk potvrđuje da je muškarac godinama trpio nasilje od svoje žene i kažu da ju je prijavljivao policiji, pa je ona dobila zabranu prilaska.

– Bila je godinu dana u zatvoru, ne znam zbog čega, a što se Ivice tiče, čula sam da ima zabranu prilaska. Jutros sam čula buku, viku, lomljavu i onda sam vidjela gomilu policije ispred njihove kuće. Iskreno, ne čudi me da je to uradila – objašnjava Dragica Todorović, komšinica.

Višegodišnji sukobi supružnika koji su već neko vrijeme razdvojeni eskalirali su ovom dramom. Na svu sreću, Ivica je preživio, a Julijani je određen policijski pritvor do 48 sati nakon čega će biti izvedena pred nadležnog tužioca.

PROČITAJTE  Najučestalije pitanje: Da li je došlo vrijeme da nastavimo živjeti kao prije pandemije?

Susjedi kažu da, koliko ih ne čudi ovaj događaj, toliko ih čudi da muž godinama trpi nasilje od strane žene.

Zanimljivo je da je Julijana dva dana prije nego što je nožem napala muža objavila na Fejsbuku da je udovica, dok je Ivica bio živ i zdrav. Napisala je da joj je muž poginuo i da je sada spremna za nove ljubavi. Samo nekoliko dana nakon objave, upala je u njegovu kuću i izbola ga nožem.

Autor: Krtice.net

Draško Stanivuković o presudi Ratku Mladiću: Ne vjerujem sudu u kojem Srbi imaju 1.000 godina presuda!

Veljko Ražnatović se također oglasio nakon presude Ratku Mladiću