in

Preveli ‘sotonska pisma’ časne sestre: Jezivo je šta u njima piše

Časna sestra Maria Crocifissa della Concezione, koja je prije 300 godina živjela u samostanu na Siciliji, napisala je pisma koja su tek prije koju godinu djelomično prevedena.

Maria se probudila jednog dana 1676. godine prekrivena tintom i tvrdila je da je opsjednuta vragom cijelu noć pisala pisma. Maria je u samostanu bila od svoje 15. godine i druge su časne posvjedočile da je vikala i onesvijestila se dok je pisala pisma.

Časna je tvrdila da ju je opsjedao vrag kako bi je odvratio od Boga i nagnao da se okrene zlu. Napisala je tekstove koji su čudna mješavina arhaičnih abeceda.

Danas je dio njezinih pisama konačno ‘dekodiran’. Daniele Abate, direktor znanstvenog centra u Italiji kaže da su koristili softver otkriven na dark webu.

– Otkrio smo da su pisma mješavina grčke, arapske, runske i latinske abecede. Časna je između ostalog napisala da Bog misli kako može ljude osloboditi smrti, ali da taj sistem više ne funkcionira. Tvrdi da je Boga izmislio čovjek. Piše i o rijeci Stiks koja u grčkoj mitologiji tvori granicu između zemlje i podzemnog svijeta – kaže Daniele Abate.

U pismu u kojem se Bog, Isus i Sveto Trojstvo opisuju kao ‘tegovi’ piše i kako ‘Bog misli da može osloboditi smrtnike, no njegov sistem ne radi ni za koga’.

Ipak, misli da sestra nije bila opsjednuta vragom.

– Vjerujem da je patila od šizofrenije. Časna sestra je vrlo dobro poznavala jezike i pisma i to joj je omogućilo da izmisli kod – kaže Daniele Abate.

PROČITAJTE  Urnebesan video: Pogledajte reakciju mačke koja je prvi put u životu vidjela snijeg

Autor: D. K.

Žene uzdišu zbog nove fotke koju je objavio Miloš

Lijepa priča iz Čakovca: Pahuljica nam se vratila kući 5 godina nakon što je nestala