in

Bogatstvo domaćih ličnosti: Brega i Čola vrijede po 20 miliona, a pročitajte ko vrijedi čak 220!

Ovo su najbogatije ličnosti domaće scene, a jedan od njih je zgrabio čak 220 miliona dolara!

Bogatstvo domaćih i stranih javnih ličnosti mjeri se milionima. Mnogi od njih zaslužni su za svoj uspjeh i godinama su kroz karijeru željeli da budu sve bolji, ali i bogatiji.

LEPA BRENA – 16 MILIONA

Jugoslovenska pjevačica Lepa Brena ima više od 16 miliona dolara. Ona je najprodavanija ženska umjetnica u bivšoj Jugoslaviji koja je prodala više od 40 miliona ploča. Iako je njeno pravo ime Fahreta Živojinović, poznatija je pod umjetničkim imenom Lepa Brena. Njen debitantski studijski album „Čačak, Čačak“ objavljen je 1982. godine, a do 2013. izdala je ukupno 17 albuma. Fahreta Živojinović se takođe pojavila u nekoliko filmova i televizijskih serija. Glumila je u novogodišnjoj zabavi u Beogradu 2016. zajedno sa Stivenom Sigalom.

GORAN BREGOVIĆ – 20 MILIONA

goran-bregovic Muzičar i tekstopisac Goran Bregović može da se pohvali bogatim iskustvom kada je njegova karijera u pitanju, ali i inostranim saradnjama. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na 20 miliona dolara. Bregović je ujedno i pjevač, ali svira i gitaru i bas, a njegovi muzički stilovi uključuju rok, folk, svjetski i filmski zapis. Najpoznatiji je po tome što je bio glavni gitarista grupe „Bijelo dugme“. Bend je formiran 1974. i trajao je do 1989. Goran Bregović je snimio nekoliko filmova, uključujući „Dom za vješanje“, „Gluvi barut“, „Kuduz“, „Arizona Dream“. Takođe je komponovao pjesme za mnoge popularne umjetnike, uključujući Igija Popa.

NOVAK ĐOKOVIĆ – 220 MILIONA

novak Najuspješniji srpski teniser Novak Đoković ima bogatstvo od 220 miliona dolara. Đoković se pojavio kao jedan od najboljih tenisera svih vremena nakon karijere ispunjene impresivnim pobjedama. Tokom 2016. godine postao je prvi igrač koji je sve tri glavne titule držao na tri različite podloge. Takođe je jedini muški teniser koji je osvojio svih devet masters 1.000 turnira. Tokom svoje karijere, ATP je bio najbolje rangirani igrač u pet odvojenih navrata. Đoković je poznat po rivalstvu sa Rafaelom Nadalom, a dvojica igrača su proizvela neke od najzabavnijih mečeva u istoriji tenisa.

PROČITAJTE  IMA PREKO 30 KUĆA, STANOVA, VILA..: Brega se boji siromaštva

VLADE DIVAC – 45 MILIONA

vlade-divac Srpski profesionalni košarkaš Vlade Divac može da bude ponosan na bogatstvo od 45 miliona dolara. On je stekao slavu kao profesionalni košarkaš u Jugoslaviji. Zapazili su ga Los Anđeles Lejkersi tokom NBA drafta 1989. i postao je član All-Roki tim lige. Šest sezona je igrao za Sakramento Kings. Divac se vratio u Lejkerse poslije sezone 2003. godine, ali je pretrpeo povrede i veći dio sezone proveo je na marginama. Otišao je u penziju 2005. godine i počeo da radi na pružanju pomoći talentima u inostranstvu zajedno sa Lejkersima. Karijeru je završio sa 13.398 poena, 9.326 skokova i 1.631 blokada. Proglašen je za evropskog igrača godine 1989. godine.

ZDRAVKO ČOLIĆ – 20 MILIONA

Pjevač Zdravko Čolić, koji ima bogastvo od 20 miliona dolara smatra se jednom od najvećih zvezda u regionu. Veoma je popularan na području nekada poznatom kao Jugoslavija, a zvali su ga srpski Tom Džons. Objavio je 15 studijskih albuma, koji su prodavani u neverovatnim tiražima širom Jugoslavije. Tiraži njegovih albuma prelazili su 700.000 primeraka, a snimao ih je i u Londonu, zahvaljujući „Jugotonu“. Prvi je pjevač kome je dodjeljena dijamantska ploča te kuće. Zdravko je krajem 2019. godine uspio da šest puta napuni Beogradsku Arenu turnejom pod nazivom „Ono malo sreće“ i time postavio rekord kada su u pitanju domaći izvođači i njihov uspjeh u muzičkim vodama.

Autor: K. B.

Ova tri horoskopska znaka su neviđeno NEUREDNA: Gdje god da krenu, ostave smeće za sobom

Rodila pa objavila fotografiju prvog obroka, žene šokirane gozbom: Ja sam dobila sendvič