in

Bogomoljka uništi stršljena ubicu u samo nekoliko sekundi, snimka je brutalna

Dosad su već vjerovatno svi čuli za azijske stršljene ubice, s obzirom na to da su mediji prepuni izvještaja o njima nakon vijesti New York Timesa za vikend koja je otkrila kako su ti insekti prvi put uočeni u SAD-u

Dosad su već vjerovatno svi čuli za azijske stršljene ubice, s obzirom na to da su mediji prepuni izvještaja o njima nakon vijesti New York Timesa za vikend koja je otkrila kako su ti insekti prvi put uočeni u SAD-u.

Azijski divovski stršljeni ili stršljeni ubice, kako ih nekad zovu, opasni su iz dvaju razloga: ubijaju pčele, a ubodu li u više navrata ljude, mogu biti smrtonosni. Japanske pčele pronašle su način kako se nositi sa svojim predatorom, kao što je demonstrirala snimka koja ponovo kruži društvenim mrežama.

I dok se mnogi Amerikanci boje nove potencijalne opasnosti, stršljeni ubice lagan su plijen za bogomoljke. Na Twitteru je postala viralna još jedna stara snimka, na kojoj se vidi kako bogomoljka uništava stršljena u samo nekoliko sekundi, pri čemu mu pojede glavu. Pogledajte kako to izgleda.

Autor: Krtice.net

TAKO TO RADE NA BALKANU Provalnik mu upao u kuću, vlasnik ga pretukao i zavezao za banderu

PLANETA SE TRESE Pronađena vakcina za koronavirus!