in

Brankica Stanković: Prvo je čitao “Oče naš”, pa silovao djevojke

“Bog će ti suditi”, “Ćuruvija”, samo su neke od pretnji koje je Stanković dobila na društvenoj mreži Tviter, samo zbog toga što je ukazala na bizaran detalj iz priče Milene Radulović koja je potresla region

Urednici Insajdera Brankici Stanković od prethodne večeri, kad se na društvenoj mreži Tviter osvrnula na slučaj silovanja glumice Milene Radulović, neprekidno stižu poruke uvredljive i prijeteće sadržine. Ona za Nova.rs ističe da je sve počelo od trenutka kad je prokomentarisala da su polaznici škole, u koju je išla mlada glumica, časove započinjali molitvom “Oče naš”, te da su je zbog toga optužili da napada vjeru i crkvu.

“Bog će ti suditi”, “Ćuruvija”, samo su neke od pretnji koje je Stanković dobila na društvenoj mreži Tviter, samo zbog toga što je ukazala na bizaran detalj iz priče Milene Radulović koja je potresla region.

– Ja sam napisala tvit zbog jedne veoma strašne priče. Svako ko je pročitao tekst, imao je neki jak utisak, a moj je bio to licemjerje gde je neko spreman da časove započinje molitvom i da čita ‘Oče naš’, a da posle toga siluje učenice. To je za mene strašno i imala sam potrebu da ukažem na to.

Ona dodaje da je nakon njenog tvita uslijedio niz komentara gde je optuživana za napade na crkvu i vjeru, iako, kako kaže, to nema veza sa onim što je napisala.

“Kasnije se još veće licemjerje vidjelo kroz komentare koji su stizali na Tviteru. Svako ko je htio da shvati, razumio je šta sam htela da napišem. Bilo je raznih komentara, ali moram da naglasim da u svakoj priči postoji više nivoa, nivo nerazumjevanja, licemjerja i prema mom mišljenju najopasniji – prijetnje zbog drugačijeg mišljenja. Zbog toga dolazi do toga da su prijetnje postale svakodnevne, bar kad su novinari u pitanju. Zbog tih prijetnji niko više i ne shvata ozbiljno kad se neko na taj način obrati novinarima, što i jeste cilj – da se shvati da je to normalna pojava. Moj stav je uvek bio da je nedopustivo prijetiti bilo kome i da nadležne institucije moraju da reaguju ko god da je u pitanju”, naglašava Stanković.

Autor: Mirza D.

Nakon što se otkrilo šta je sve radio Miroslav Aleksić, sada ga je stigla kazna. Prva u nizu…

Barack Obama predivnom porukom čestitao rođendan supruzi Michelle