in

Brena odalamila Šabana Šaulića, spala mu perika sa glave

Možete li da zamislite ovakvo mjesto za noćni provod u kome sjedi Zoran Radmilović u pidžami i ispija svoje piće, Lepa Brena boksuje sa Šabanom Šaulićem, Ljuba Zemunac naručuje flašu viskija, ulazi Arkan? Iako vam ovo može zvučati nemoguće, čak i da se zamisli, takvo mjesto je postojalo i to baš u Beogradu. Bio je to legendarni klub “Duga”. Njega je držao estradni menadžer Vlada Perović.

Kad je otvorio Dugu to je bila zadnja decenija stare Jugoslavije.

“Dolazili su Josipa Lisac, Mišo Kovač, Kusturica, Irfan Mensur, Dragan Nikolić, Zoran Radmilović. Pravili smo selekciju ko je mogao da uđe a ko ne. Radmilović je noću dolazio kad završi u Ateljeu 212 i onda je svoje zadnje piće završavao u Dugi”, pričao je svojevremeno Perović.

Ona priča sa Radmilovićem u pidžami je posebno zanimljiva.

“Jednom mi dolaze momci sa vrata i kažu mi – Došao Zoran Radmilović, ali u pidžami. A on išao u pidžami da baci đubre i u šlafroku sa zimskom kapom za spavanje ušao da popije vinjak. Mi smo ga pustili, nismo mogli da ga ne pustimo. Eto koliko je bio velika zvijezda. Poslije došla njegova žena izvrijeđala nas što smo ga pustili”, ispričao je svojevremeno Perović u emisji “Goli život”.

Da sve bude kao u nekom filmu baš te noći u “Dugi” je bila racija, pa je policija zatekla slavnog glumca u pidžami.

“A Zoran Radmilović im kaže – Šta ćete vi panduri ovde? Svi ćute. Oni mu traže ličnu kartu a on im reče – Znate kad sam ja bio šef policije u Zaječaru, kad saslušavam nekog onda šamarčinu udarim pa sline na jednu, a glava na drugu stranu. E tako se saslušava. I policija se povuče iz kluba”, ispričao je Perović.

PROČITAJTE  Ne vole uloge koje su ih proslavile: Mrze likove koji su ih obilježili, a objasnili su i zašto

U “Dugu” su dolazila i najveća imena sa srpske estrade. Neki od njih čak svako veče.”Tu je dolazila i Lepa Brena i to svako veče. Dolazili su noću i pili cijelu noć do ujutru. Prebroje pare od turneje i odu. Dolazio i Šaban Šaulić. I jednu noć bio Minmimaks. A ja imao dva para bokserskih rukavica. Zovu me u jednom trenutku da dođem da vidim kako su se okupili ljudi jer Lepa Brena i Šaban Šaulić boksuju. Tako je jednom udarila Šabana da mu skoro pala perika. I Minimaks prekine meč riječima – Nokaut. Prekid meča da Šaban popravi periku”, ispričao je Vlada Perović.

Poznatim ličnostima Vlada nije naplaćivao jer kako kaže honorari su im bili mali a bili su dobra reklama.

“Dolazili Sonja Savić i Rade Šerbedžija. Tad kad su snimali film “Una” dolazili su svako veče. Popiju dvije flaše viskija i odu. Ja uglavnom poznatim ličnostima nisam naplaćivao. Oni su imali male honorare tada a bili su nam velika reklama”, rekao je on.

Duga je bila poznata i po tome što nije mogao da uđe baš svako ko je htio. Da bi se to pravilo osiguralo na na vratima kluba su bili braća Caković.

“Bili su bokseri, pošteni momci. Oni su izdržali 4-5 godina svakakvih tuča na vratima. Samo zato što smo pravili selekciju ko može da uđe. Pomagao mi je i moj školski drug tada načelnik beogradskog SUP-a inspektor Miroslav Bižić. Davao mi je podrške da u Dugi ne može da budu tuče. Govorio mi je ko je opasan ko nije, savjetovao ko da ne uđe”, ispričao je Perović.

Jednom je Bižić zahtijevao da Iso Lero Džamba ne može da uđe u Dugu. Ali ,ovaj uspije nekako da prevari vratare i uđe na silu.

PROČITAJTE  "Zašto mi je uze, Bože? Šta da kažem djeci?" Potresne reči supruga porodilje koja je umrla od korone

“Biža je to saznao i došao je noću u dva sata. Onda ga je izbacio napolje. Džamba ga je morao da ga čeka napolju do 7 ujutru. Čekao je i cupkao dok je Biža unutra pio viski. Posle ga je odveo u stanicu. Džamba više nije dolazio”, prisetio se Perović.

Kad smo već kod Bižića, on je intervenisao još jednom, ali ovoga puta je tražio da se jedna osoba pusti u “Dugu”. Bio je to Željko Ražnatović Arkan.

“Sa Arkanom sam se znao još iz mladosti. Kada se vratio iz Njemačke došao je preko dana da me vidi. Ja sam mu rekao da u Dugu ne može da uđe. E onda me je zvao inspektor Bižić i rekao da su ga zvali i da moram da ga pustim. I tako je Arkan ušao u Dugu. Bio je izuzetno korektan”, rekao je Perović.

Tadašnjim žestokim momcima je bilo zabranjeno da uđu u “Dugu”. Ipak, za neke pravila nisu važila.

“Zove me konobarica i kaže da mi je došao neki drugar iz Njemačke i da me čeka. Ja požurim, uđem skoro nigdje nikog nema kad ono sjedi Ljuba Zemunac sa kravatom u odijelu pored disk džokeja. Naručio flašu viskija i sjedi. Pozdravio se sa mnom. Bio je tu jedno sat i po, počastio je sve i otišao. Nikada više nije dolazio. Njemu je važno bilo važno samo da uđe u Dugu”, ispričao je Perović.

Bilo je situacija kada je Vlada htio da neke ljude uvede u svoj lokal, ali se to momcima koji su radili na ulazu nije dopalo.

“Sa Ćentinim bratom sam išao u osnovnu školu u Zemunu. Ćenta je bio korektan dečko. Njega sam iz drugarskih obzira morao da pustim ali se moji vratari nisu složili. E onda sam im jedan dan rekao da ne dođu na posao jer sam Ćentu morao da pustim. Došao je, sjedio je sat-dva, počastio sve i otišao”, rekao je Perović.

PROČITAJTE  Iznerviram se svaki put kad čujem da su mladi krivi za širenje korone i imam razlog za to

“Miroslav je umio da dođe pijan, bio je veseljak. Pio je tzv “božić piće”. To je mješavina Kurvoazijea i koka-kole. To je bilo odvratno. I tako sam jednom sjedio sa Borom Čorbom, dogovaramo neki koncert, sjede tu Arkan i Dragoslav Šekularac, i Miroslav se u jednom trenutku strmoglavi počne da me doziva. U jednom trenutku me povuče i ja padnem preko stola.

– Šta radiš to pjevač? Ajde smiri se malo, oglasio se Arkan.

– Šta oćeš?, unio mu se Miroslav u lice.

Arkan ga je samo caknuo cipelom u meniskus i zamalo padne. Šepajući ode do mojih vratara da pita ko je ovo. Kad su mu rekli da ga je udario najjači mangup kriminalac u Evropi, Miroslav je uzeo taksi i nikad nije više došao u Dugu. Dobro, poslije su se oni pomirili”, ispričao je Perović.

 

 

Autor: Krtice.net

Tajni znakovi koji kazuju da li čekate dječaka ili djevojčicu

Karleuša ljuta na vlastitu sliku