in

Brena u suzama zbog gubitka kolege: ‘Uživali smo u muzici…

Muzičar i zabavljač, jedan od osnivača grupe Slatki greh, u kojem je karijeru počela Lepa Brena (59), Branislav Mijatović Mija preminuo je u subotu, nakon duge i teške bolesti. Pjevačica se odmah oglasila na svojoj društvenoj mreži.

– Posljednji pozdrav mom dragom bubnjaru Miji, čovjeku koji je svojom energijom i ljubavlju prema muzici, dao doprinos našem zajedničkom uspjehu, a svojom dobrotom i životnom energijom postigao da smo svi uživali u zajedničkoj suradnji. Počivaj u miru dragi Mijo i nadam se da si na boljem mjestu gdje vladaju ljubav i harmonija – napisala je Brena i objavila zajedničku fotografiju iz dana kada su nastupali.

Pjevačica je gubitak kolege teško podnijela. Na svom Instagramu objavljivala je videa iz vremena kada su ‘žarili i palili’ estradom.

Nakon raspada prvobitnog sastava koji je 80-ih, i u prvoj polovini 90-ih, bio jedan od najpopularnijih na prostorima nekadašnje Jugoslavije, Mijatović je zajedno sa svojim kumom, gitaristom Zoranom, nastavio raditi s bendom koji je zadržao ime.

– Osim što je bio vrstan muzičar i jedan od najboljih bubnjara u Srbiji, bio je veliki čovek, prijatelj, ljubitelj umjetnosti – kažu njegove kolege.

Autor: D. K.

Bijesni ispadi i sulude izjave slavnih koje su šokirale svijet

IME PUNO TUGE Popularno je na Balkanu, ali kada vidite njegovo značenje nikada ga nećete dati svom djetetu