in

ČEKAJU DA SE OTVORE GRANICE: Haos na ulazu u Grčku!

Iz Srbije masovno krenuli na more, granice zatvorene. Čeka se podne.

Novi problemi za sve građane Srbije koji se spremaju da krenu u Grčku na more. Vijest da je Sjeverna Makedonija otvorila od danas granice obradovala je mnogobrojne turiste, ali je neizvjesno da li će Grci večeras u 23.00, pored prelaza ka Bugarskoj, otvoriti i Evzoni, na granici sa Severnom Makedonijom!

Grčki ministar turizma Haris Teoharis je najavio da će se granice za turiste otvarati u dvije faze.

– Danas će biti otvoreni granični prelazi ka Bugarskoj, a za 15 dana, odnosno 1. jula, ka Albaniji i Sjevernoj Makedoniji – rekao je Teoharis.

I direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije Aleksandar Seničić nije siguran šta se zbiva.

– Nezvanična informacija je da će Grčka otvoriti granice za turiste iz Srbije danas, a za Makedoniju tek 1. jula. Za srpske turiste biće otvoren granični prelaz Evzoni – kazao je.

Ovo su potvrdili i turistički radnici iz Grčke.

– Danas je otvorena samo granica sa Bugarskom. Ljudi su požurili i i stigli ranom zorom, ali nisu računali sa tim da karantin nije obavezan za one koji ulaze tek od 12 sati. Mnogi su odlučili da ostanu tu i sačekaju podne, pa su se stvorili redovi i gužve. Gužva se stvara i zbog toga što je u ovom trenutku jedino preko Bugarske moguće ući u Grčku – poručila je Ana Nikolić sa portala “Nikana” koji se bavi turizmom u Grčkoj.

Autor: A. P.

Pretjerano vezivanje za partnera: Stil ljubavi koja u korijenu ima manjak roditeljske privrženosti

Hrvate iznenadila luksuzna jahta, ubrzo su saznali ko je na njoj