in

Crna Gora uvela nove mjere za građane Srbije

Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević izjavio je da je potrebno da broj oboljelih od korona virusa u Srbiji bude smanjen sa 4.000 na 2.000, kako bi građanima Srbije bilo dozvoljeno da putuju u Crnu Goru.

Milošević je rekao da vjeruje da će turisti iz Srbije uskoro putovati u Crnu Goru, prenosi RTCG.

On je ponovio da je Crna Gora odredila standarde za zemlje čijim je građanima omogućen ulazak u Crnu Goru, a to je 25 inficiranih ljudi na 100.000 stanovnika.

Crnogorski ambasador je naveo da oni koji imaju svoje firme i koji se bave poslom u Crnoj Gori mogu da uđu u Crnu Goru, pod određenim uslovima, a to je samoizolacija. Milošević je objasnio da samoizolacija u tom slučaju ne mora da bude na striktnom prostoru i da te osobe mogu da se kreće na relaciji od firme do objekta gdje su smještene.

Takođe, oni koji imaju članove porodica u Crnoj Gori o kojima se brinu mogu ući u Crnu Gor, a dozvole za te kategorije građana izdaje Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, dodao je Milošević.

On je objasnio da se građani Srbije za dozvole obraćaju ambasadi, a ona taj zahtjev šalje Nacionalnom koordinacionom tijelu, ono daje dozvolu i određuje se jedan ili dva dana tokom nedjelje za ulazak u Crnu Goru.

  1. “To je potrebno zbog toga da bi se organizovao konvoj”, rekao je Milošević i dodao da, ako se prijavi 40 ili 50 ljudi, oni treba da budu smješteni u karantin, a da bi postupak bio jednostavniji država je organizovala konvoje kojima će građani biti sprovođeni u posebno određeno objekte za takvu namjenu, koje je odredila Vlada Crne Gore.
PROČITAJTE  OTKRIVENO ZAŠTO JE DEVOJČICA OTIŠLA IZ NIŠA Priča ima sretan kraj, ali malo je nedostajalo da ne bude tako

SJAJNE VIJESTI ZA RODITELJE Od petka kartice za popuste u prodavnicama, ali morate ispunjavati jedan uslov

Ana Bekuta i Bosanac isprozivali Karleušu: Bedevija si, gledaš u telefon dok se djevojka takmiči!