in

Da je Tesla živio u Hrvatskoj strpali bi ga u Jasenovac!

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić kazao je danas kako je njegova zemlja uputila protestnu notu Evropskoj komisiji

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić kazao je danas kako je njegova zemlja uputila protestnu notu Evropskoj komisiji jer je na jednoj internet prezentaciji Evropske Unije Nikola Tesla predstavljen kao – Hrvat.

Dačić je notu uputio evropskoj povjerenici za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje, mladež i sport, Bugarki Mariji Gabriel.

“Tesla bi završio u zloglasnom ustaškom logoru Jasenovac da je živio u Jugoslaviji za vrijeme Drugog svjetskog rata. Eto, toliko je on Hrvat”, rekao je Dačić za TV “Pink”.

Tesla je na stranici kutka za učenje službenih web stranica EU predstavljen kao čuveni hrvatski naučnik koji je među prvima otkrio rentgenske snimke.

Srpska je logika kako je on zapravo rođen je u Austro-Ugarskoj, u Smiljanu, selu koje se nalazi na teritoriji današnje Republike Hrvatske, ali nikada nije živio u zemlji koja se tako zvala.

Po Dačiću bi bilo ispravnoga oslovljavati ka ‘Amerikanca sprskog porijekla’, budući je veći dio života proveo u SAD i da je umro u New Yorku kao američki državljanin.

Srbima smeta i to što je na istoj web-stranici hemijska olovka predstavljena kao hrvatski izum.

Autor: Krtica.net

Rođendanski video: Preslatki Archie pokazao da zna nasmijati mamu i tatu

Nahranite mozak pomoću ove dvije moćne namirnice