in

DA LI OVDE NEŠTO SMRDI? Ubijen naučnik koji je bio na pragu važnog otkrića o Covidu-19. Ubica se odmah potom ubio

Ugledni naučnik s Medicinskog centra Univerziteta u Pittsburghu je navodno bio na pragu važnog otkrića povezanog s koronavirusom kad je, prema navodima policije, izgubio život u slučaju ubistva i samoubistva

Ugledni naučnik s Medicinskog centra Univerziteta u Pittsburghu (UPMC) je navodno bio na pragu važnog otkrića povezanog s koronavirusom kad je, prema navodima policije, izgubio život u slučaju ubistva i samoubistva, piše Daily Mail.

Doktor Bing Liu (37) bio je sam kod kuće u subotu navečer, kad je muškarac, kasnije identificiran kao Hao Gu (46), upao u njegov stan i počeo pucati. Liu je hicima pogođen u glavu, vrat i torzo i na mjestu je preminuo.

U vrijeme ubistva njegova supruga nije bila kod kuće. Par nije imao djece. Policija je kasnije rekla da se nakon zločina Gu vratio u svoj automobil parkiran otprilike stotinu metara dalje i izvršio samoubistvo.

Prema navodima policije, Liu i Gu su se poznavali prije strašnog zločina, no nije poznato u kakvom su točno odnosu bili te što bi mogao biti motiv ubistva.

Liu, inače porijeklom Kinez, doktorirao je kompjuterske nauke na Nacionalnom univerzitetu u Singapuru, da bi kasnije otišao na Carnegie Mellon univerzitet u Pittsburgh.

„Doktor Bing je bio vrstan naučnik koji je zaradio poštovanje mnogih kolega iz tog područja te dao značajan doprinos nauci“, navedeno je u službenoj objavi fakulteta.

Pridružio se UPMC-u prije nekoliko godina i bio koautor više od 30 knjiga i publikacija čime je zaradio reputaciju izvrsnog naučnika i mentora mlađim kolegama.

Čelnica odjela na kojem je radio Bing, dr. Ivet Bahar, kazala je da je Bing neposredno prije smrti istraživao Covid-19 te bio na pragu zanimljivih otkrića.

Iza doktora Liua ostali su supruga i roditelji koji žive u Kini.

PROČITAJTE  Objavili su fascinantne podatke: Evo šta se deseilo ljudima nakon vakcinacije

Autor: Krtice.net

ZVANIČNO POTVRĐENO Moći će se ići u Hrvatsku na more

Make up umjetnice imaju novi izazov u šminkanju i zaista izgleda GENIJALNO