in

DA NE POVJERUJEŠ Znate kako je pravo ime kćerke Šabana Šaulića?

Godinama šarmantnu pjevačicu i kćerku pokojnog kralja narodne muzike znamo kao Ildu, a Šaban Šaulić čak je opjevao ovo ime

Godinama šarmantnu pjevačicu i kćerku pokojnog kralja narodne muzike znamo kao Ildu, a Šaban Šaulić čak je opjevao ovo ime. Ipak, to je samo njen nadimak.

Nemali broj slavnih ličnosti, naročito u svijetu muzike, već na samom početku karijere predstavlja se pseudonimom ili nadimkom, a među njima je i lijepa Ilda Šaulić.

Popularna muzička zvijezda zove se, naime, Ilduza, dok je Ilda samo njen nadimak, a riječ je o imenu arapskog porijekla koje znači „sretna zvijezda“ i varijanta je imena Jilduza. Malo je poznato da je Šabanova kćerka dobila ime po baki Ilduzi Demirović, Šabanovoj majci, koja je i sama mogla da se pohvali predivnim glasom.

– Talenat sam naslijedio od majke. Mnogo je lijepo pjevala. Kada počne da pjeva, cijeli komšiluk je sluša. Uvijek sam se pitao odakle je znala španski. Sjećam se da je pjevala pjesmu “La pico nera”. To je predivna pjesma. Otac, ona i ja se vozimo u vozu, a ona počne da pjeva. Kada stane na sredini furgona i počne da pjeva, koliko je samo bila velika. Gledam je. Kao kuća velika, stajala i pjevala. Rukama je sve objašnjavala. Nikada je nisam pitao odakle ona tu pjesmu zna – ispričao je Šaban Šaulić u emisiji “Iz profila” na TV “Grand” prije nekoliko godina.

Kako je on istakao, njegova majka je nakon Drugog svjetskog rata dobila orden za hrabrost jer je s 12,13 godina „previjala ranjene drugove“.

– To je zabilježeno i sjećaju se svi koji su ostali živi. Mnogo toga je uradila u ratu – pričao je Šaban.

PROČITAJTE  JAŠAR OTKRIO ZBOG ČEGA JE PUKLO PRIJATELJSTVO IZMEĐU NJEGA I ŠABANA: Jedan trenutak je sve promijenio!

Autor: Krtica.net

GORI ISPRED SKUPŠTINE SRBIJE Šešeljev vozač bejzbol palicom udario pripadnika Dveri

Stručnjaci objasnili drugačiji izgled lica Adele nakon šokantne transformacije. Nikad nećete pogoditi