in

Danas bi slavio 40. rođendan: Posljednju poruku Toše je poslao ljubavi svog života

Nikad prežaljeni Toše Proeski danas bi navršio 40 godina da je još uvijek među nama

Toše Proeski izgubio je život u 27. godini, u novembru 2007. u saobraćajnoj nesreći na autocesti A3 Zagreb – Lipovac kod Nove Gradiške.

Nikad prežaljeni Toše Proeski danas bi navršio 40 godina da je još uvijek među nama.

Podsjetimo, Toše je izgubio život u 27. godini, tačnije u novembru 2007. u saobraćjnoj nesreći na autocesti A3 Zagreb – Lipovac kod Nove Gradiške. “Makedonski slavuj” kako su ga mnogi zvali rođen je 25. januara 1981. u Prilepu, gradu u južnoj Makedoniji. Tošino pravo ime bilo je Todor koje u prijevodu znači Božji dar. Toše je svojim glasom, ali i silnom pozitivnom energijom osvojio obožavatelje diljem regije, a njegov ‘zaštitni znak’ je bio: Ve sakam site! (Sve vas volim!).

Prvi nastup je imao s deset godina na priredbi na kojoj je pjevao Ave Mariju ostavivši publiku bez teksta, a drugi samo godinu poslije na dječjem festivalu Zlatno Slavejče gdje je izveo pjesmu Jas i mojot dedo. Već tada je bilo jasno da će Toše biti zvijezda.

Na dan nesreće putovao je iz Skoplja prema Zagrebu, kada je njegov prijatelj i vozač Georgij Georgijevski izgubio kontrolu nad vozilom i udario u teretni kamion. Toše je preminuo na licu mjesta zbog ozljeda vratne kralježnice. Vozač je zadobio teže tjelesne ozljede, dok je Tošina menadžerica Ljiljana Petrović bila lakše ozlijeđena. Žalosna vijest u rekordnom roku obišla je regiju kojom je zavladala tuga, a njegovi najvjerniji obožavatelji ni 13 godina nakon tragedije ne zaboravljaju na svog idola niti na važne godišnjice, poput njegovog rođendana.

Tošea se uvijek prisjete i muzičari Tony Cetinski i Antonija Šola koji su s njim blisko surađivali, a zasigurno i njegova velika ljubav Andrijana Budimir.

PROČITAJTE  Dječak postao djevojčica: Nevjerojatno je šta su roditelji uradili

Penzionisana rukometašica, a danas trenerica makedonske muške rukometne reprezentacije Andrijana i Toše bili su nekoliko godina u vezi koju su obnavljali nekoliko puta. Prohodali su 2001. godine i bili zajedno do 2004. godine, nakon čega su se pomirili tek 2007. godine, kada su počeli zajedno živjeti. Upravo je njoj Toše poslao zadnju poruku. “Princezo moja jedina, lepo mi pajki, pa ću te čuvati u snu. Sve ima smisla otkad si ponovno u mom životu. Volim te”, pisalo je u njoj.

Andrijana je na njegovu sprovodu bila u teškom stanju šoka, a snimke je i danas teško gledati. 2013. godine Andrijana se udala za makedonskog ugostitelja Johana Budimira, s kojim je godinu dana kasnije dobila sina Maksima.

Autor: Mirza D.

Uznemirujući snimak beogradskih vaspitačica koji je potresao region dobio epilog

Kako je zabačeno mjesto u Bosni postalo četvrti grad po standardu u Jugoslaviji?