in

DETALJI STRAVIČNE TRAGEDIJE U SELU KOD BRUSA: Baka sa prozora dozivala dječaka, a onda je ugledala…

Dječak D.S. (4) utopio se u četvrtak oko 18 sati u selu Velika Grabovnica, kod Brusa, kada je slučajno upao u ribnjak u blizini porodične kuće, iako je kapija bila zatvorena da ne bi išao tamo. Njegovo tijelo u vodi pronašla je baka, ali Hitna pomoć je mogla samo da konstatuje smrt.

Kobnog dana dijete se cijeli dan igralo u dvorištu, a tu je bio i njegov otac S.S. koji je svojoj mušteriji popravljao automobil.

– U jednom trenutku dječak je ocu tražio da ide da gleda ribe u ribnjaku, koji je veoma blizu kuće, ali on to nikako nije htio da mu dozvoli jer je preopasno. Mališa nije hteo da ga posluša i uporno je pokušavao tamo da ode, pa je otac kanapom vezao vrata od kapije. Izgleda da je dijete onda čekalo da se tata vrati poslu, pa je onda sam otišao do te kapije i nekako pokidao taj kanap i otišao do ribnjaka – priča za Srpski telegraf rođak porodice.

Samo nekoliko minuta kasnije otac je primijetio da sina nema u njegovog blizini. Počeo je da ga doziva i traži po dvorištu.

– Cijela porodica je počela da ga traži, mama, baba, deda, stric… Kao da su slutili da se nešto strašno desilo. Baka je sa prozora kuće dozivala, a onda je pogledala u ribnjak. Na površini vode ugledala je crvenu jaknicu. Tako jako je jauknula da je odzvanjalo cijelim selom. Svi su otrčali dole i izvukli su ga iz vode, ali mališa nije disao. Odmah su zvali Hitnu pomoć, ali ona je mogla samo da konstatuje smrt – jedva izgovara naš sagovornik.

PROČITAJTE  Znate li ko je djevojka koja je posljednja predala štafetu Josipu Brozu?

Kako saznajemo, tijelo nesretnog dečaka odnijeto je na obdukciju kako bi se utvrdile sve okolnosti smrti, a nakon toga će porodica moći da ga sahrani. Prema riječima rođaka, roditelji bi htjeli da to bude 1. maja.

– Bio je jako veselo i živahno dijete. Stalno je trčao po dvorištu i tražio roditeljima da sa njima obavlja poljoprivredne poslove. Za šest mjeseci je trebalo da slave njegov peti rođendan. Mlađi sin ima tri godine. Mnogo su lijepo živeli. Roditelji su se vjenčali u junu 2016. godine, a iste godine u oktobru rodio se D.S. – ispričale su komšije.

Niko od članova neutješne porodice nije imao snage da govori za beogradske medije.

Tačno sedam dana prije ove tragedije desila se još jedna kod sela Manđelos. Dječak Strahinja S. (10) utopio se 22. aprila oko 15 sati u jezeru Vranjaš kada je pokušavao da se fotografiše za društvenu mrežu Tik-tok.

Kako nam je ispričao očevidac Jovan Jović, on je sa pecarošima pokušao da izvuče dijete iz jezera, pa su čak jednog vezali sajlama i spustili u vodu, ali on nije mogao da ga pronađe. Ubrzo su stigli i ronioci Žandarmerije koji su Strahinjino tijelo pronašli za tri sata.

 

Autor: Krtice.net

Banjalučanka na samrti progovorila o ukradenom djetetu: Kupili su ga u Sremskoj Mitrovici, ne želim ga nositi na duši

Dolazi lijek protiv Covida: PF-07321332 se u laboratorijskim uslovima pokazao izvrsnim