in

Detalji tragedije u Kliničkom centru u Nišu: “Krv svuda oko mene” javila je porodilja mužu dok je on slavio rođenje drugog djeteta

Dragana (34) porodila se četiri-pet sedmica prije termina, a preminula je dan kasnije. Muž Boris tvrdi da je bila potpuno zdrava

Još jedna porodilja Dragana Savić (34) preminula je u Kliničkom centru u Nišu. U prethodna dva slučaja radilo se o koroni, ovog puta uzrok smrti i dalje je nerazjašnjen, ali je jasno da se ne radi o novom virusu KOVID-19. Draganin suprug optužuje ljekare, iz KC Niš tvrde da je urađena obdukcija i da prvi rezultati pokazuju da nema govora o nemaru doktora.

Dragana (34) porodila se četiri-pet sedmica prije termina, a preminula je dan kasnije. Muž Boris tvrdi da je bila potpuno zdrava.

– Nije imala nikakvu bolest, nikakve tegobe. Prije deset godina rodila je prvo dijete. Sada se porodila nešto prije sedam uveče, javila mi se tri sata kasnije. Tada mi je rekla da joj je loše i da je krv svuda oko nje, da su je ušivali, ali da i dalje krvari. Umirivao sam je, računajući da je pod nadzorom ljekara i da bi oni reagovali ukoliko nešto krene po zlu – ispričao je očajni suprug, koji dodaje da se 10-godišnja kćerkica nešto kasnije čula s majkom.

Boris je, navodi, sa prijateljima i rodbinom slavio rođenje drugog djeteta, ne sluteći šta se dešava u bolnici.

– Ujutru, kad sam se probudio, vidio sam da nema novih poruka od Dragane, što mi je bilo jako čudno. Ipak, još se nisam pretjerano zabrinuo. Međutim, nije prošlo mnogo, u sobu uđe moj otac i kaže mi da je došao Draganin tata.

Posle nekoliko minuta tastu je zazvonio telefon.

– Javio se neki doktor jer su mu prenijeli da je tast zvao više puta da pita za Draganu. Kada ga je tast pitao da li je Dragana dobro, doktor je kratko rekao: “Ne” – ispričao je Boris.

PROČITAJTE  Zalihe testova za koronu pri kraju!? EVO KOJI JE GRAD U PROBLEMU!

Sa tastom je odmah otišao u bolnicu, gdje su im potvrđene najcrnje sumnje.

– Tražio sam da je vidim, bila je modra, u ustima joj je bila cjevčica, ispucali su joj kapilari po grudima. Bilo je strašno – opisuje suprug i kaže da ne želi nikog unapred da optužuje, ali da sumnja da posle Draganinog porođaja nešto nije bilo urađeno kako treba i da je to uzrok tragedije.

S druge strane, direktor Klinike za ginekologiju KC Niš Bojan Lukić navodi da je porodilja došla zdrava na porođaj i da su laboratorijski nalazi potvrđivali da je sve u redu.

– Porođaj je protekao normalno, beba je dobro. Međutim, dva-tri sata nakon porođaja uočili smo da žena ima problem sa zgrušavanjem krvi. Cijele noći smo se borili za njen život, ja sam bio neposredno uključen u njeno medicinsko zbrinjavanje. Međutim, završilo se tragično – objasnio je dr Lukić.

Autor: Krtice.net

ZVAO JE BUDALOM: Saša prosio Zlatu a mama željela samo ovu pjevačicu

Oglasili se roditelji koji su ošišali kćerku zbog veze sa Srbinom: Nevjerovatno je šta su poručili