in

Dijete umrlo nakon što ga je mama ostavila u automobilu, otišla na zabavu pa zaspala

Užasna tragedija

21- godišnja majka je osuđena zbog ubojstva iz nehaja. Izrečena joj je zatvorska kazna u trajanju od 20 godina.

Dva mjeseca nakon što ju je porota proglasila odgovornom za smrt dvogodišnjeg sina Ashley Howard ponovno se našla na sudu kako bi doznala svoju sudbinu. Sudac je presudio da će Howard sljedećih 20 godina provesti u ženskom zatvoru u državi Montana u Billingsu.

Naime, ona je u večernjim satima 25. lipnja 2018. godine ostavila svog sina samog u automobilu. Po njega je došla tek u 13 sati sljedećeg dana. Na početku suđenja se izjasnila kako smatra da nije kriva za ubojstvo Caleba Hopkinsa iz nehaja.

No otkrilo se kako je ona tu noć provela tulumareći, a potom je zbog mamurluka prespavala polovicu sljedećeg dana. Za to je vrijeme, otprilike 14 sati, njezin sin bio zatvoren u automobilu. Procjenjuje se da je tijekom tog razdoblja automobil barem osam sati bio direktno izložen suncu. Kada je dječak prebačen u bolnicu, izmjerili su mu tjelesnu temperaturu veću od 41 stupnja te je doživio toplinski udar.

U bolnici je Howard rekla liječnicima da je Caleba pronašla “umotanog u pokrivač”. Preminuo je dva dana kasnije, nakon što je prebačen zrakoplovom u bolnicu u Billingsu, gdje je posljednje sate proveo na aparatima za održavanje na životu. Caleb je umro od hipertermije uzrokovane pregrijavanjem, piše Parents.

Prije izricanja presude Howard se odlučila obratiti sudu.

Borim se s činjenicom da sam ubila sina”, objasnila je, “jer nitko ne želi biti razlog zašto njegov sin više nije ovdje. Nedostaje mi svaki dan. Znam da ću svog sina uvijek voljeti i uvijek će mi nedostajati.”

PROČITAJTE  Pijetao ubio vlasnika

Na saslušanju je govorila i Calebova baka Marsha Hopkins.

“Morat ćeš živjeti s činjenicom da si ubila Caleba”, rekla je Hopkins. “Smatram li da si to htjela? Ne. Smatram li da si to mogla spriječiti? Apsolutno. Znala si što se može dogoditi ako ga ostaviš u automobilu i svejedno si to odlučila.”

U prosjeku je 26 posto smrtnih slučajeva uzrokovanih boravkom u automobilu tijekom velikih vrućina u SAD-u posljedica toga što djeca sama uđu u vozilo i ne mogu izaći, izvijestio je KidsandCars.org. Kako bi se u budućnosti izbjegli takvi smrtni slučajevi, KidsandCars.org preporučuje roditeljima da svoja vozila stalno zaključavaju, nikada ne ostavljaju ključeve automobila na dohvat djece i nauče djecu trubiti za slučaj da se zaglave u automobilu.

Index.ba

Autor: A. P.

Doktor ima rješenje za depresiju i stres: “Uradite OVO kad vam se čini da više ništa ne funkcionira!”

Ono što vam prvo privuče pažnju na ovoj slici, otkriva tajne o vašoj osobnosti!