in

Dijete zapelo u veš mašini koja je bila uključena. Preminulo je

Malo dijete predškolske dobi umrlo je nakon što je pronađeno u uključenoj mašini za veš. Kada su ga pronašli dijet,e je odvedeno u bolnicu gdje nije reagovalo niti je davalo ikakve znakove života

Ova stravična tragedija odigrala se u Christchurchu u predgrađu Hoon Hayna na Novom Zelandu.

 

– Jedna je osoba povrijeđena i prebačena u bolnicu gdje je kasnije umrla. Policija istražuje okolnosti smrti te se čeka mrtvozornika – rekao je glasnogovornik policije.

 

Smrt djeteta ne tretira se kao sumnjiva.

 

Ožalošćeni su se okupili u kući gdje se sve dogodilo kako bi se oprostili od djeteta.

 

Stručnjaci su nakon ovog nesretnog događaja i niza sličnih upozorili roditelje na opasnost od mašina s prednjim punjenjem jer mala znatiželjna djeca se vrlo lako mogu popeti unutra kako bi istraživali. Kada uđu unutra, mogu se slučajno zatvoriti i ugušiti ili mašina može započeti ciklus pranja ne znajući da je dijete unutra.

 

Sličan slučaj dogodio se 2019. godine kada je trogodišnji dječak umro u mašini s prednjim punjenjem u Orlandu na Floridi, u SAD-u. Dječak se popeo unutra igrajući se sa bratom i sestrom kad su se vrata zatvorila, zarobivši ga unutra gdje se ugušio.

 

Od 2014. godine u SAD-u se procjenjuje da je oko 3000 djece mlađe od pet godina završilo na hitnom bolničkom liječenju kako bi se liječilo zbog ozljeda povezanih s mašinama za veš, navodi američka Komisija za sigurnost potrošačkih proizvoda.

 

Većina povreda odnosila se na padove. Srećom, smrtni slučajevi su relativno rijetki, a Komisija za sigurnost potrošačkih proizvoda izvijestila je da je samo dvoje djece mlađe od pet godina umrlo u mašinama između 2005. i 2009. godine, piše 24sata.

 

PROČITAJTE  Medicinska sestra u objavi koja je potresla Balkan piše o pacijentima koji žele umrijeti

Autor: Z. K.

Marija Šerifović mazala paštetu na hljeb u biznis klasi: Ovo sam ponijela od kuće, htjela sam i paradajz, ali me je bilo sramota

Istražitelji zapanjeni izjavom Mike Aleksića