in

DJECA OVIH POZNATIH PJEVAČA NA METI MANIJAKA: Nataša, Dušica i Čola poduzeli sve mjere!

Eventualno se može govoriti o proganjanju jer se postavlja pitanje odakle nekom saznanje ko se gdje kreće i još te podatke javno iznosi.

Maloljetne ćerke poznatih – pjevača Harisa Džinovića, Nataše Bekvalac, Zdravka Čolića, kao i TV voditeljke Dušice Jakovljević, našle su se na udaru sajber kriminala, zbog čega su poznati odmah reagovali! Naime, javnosti nepoznata osoba otvorila je na Instagramu profil gdje je svakodnevno objavljivala fotografije maloljetne djece poznatih ličnosti, a da sve bude gore – objave su propraćene zabrinjavajućim opisima: gdje tačno izlaze i koliko često, gdje stanuju, u koju školu idu, s kim se druže…

Među prvima “na meti” bila je ćerka voditeljke Dušice Jakovljević, koju je šokiralo kada je vidjela objelodanjene informacije o svom djetetu – koju školu pohađa i gdje živi.

– Ćerka mi je pokazala šta su objavili! Prvo sam pomislila da je profil privatan i da je napravio neko iz njihovog društva kao zajednički. Šokirala sam se kada sam vidjela da je nekom palo na pamet da krade slike maloljetnog djeteta i kači na javni profil, uz opis kretanja i mjesta stanovanja. Bukvalno je napravljen tutorijal kako da se dođe do mog djeteta – šokirana je Dušica.

– Reagovala sam odmah, poslala sam im poruku, nakon čega su uklonili profil. Ćerka mi je rekla da se radi o djeci. Kolektivna nezainteresovanost za ovakve stvari može nekog jako skupo da košta, moje dijete, ali i svu ostalu djecu. Nismo svijesni koliko su Instagram i društvene mreže plodno tlo za kriminalne veze i radnje. Ti koji su to objavili nesavjesno sebe dovode u situaciju da budu saučesnici nekog, daleko bilo, kriminalnog djela.

Nije bila pošteđena ni ćerka Nataše Bekvalac, ispod čije su fotke objavili ime njene simpatije, informaciju o tome gdje živi, što je nateralo pjevačicu da odmah reaguje.

PROČITAJTE  Sjećate li se bivšeg momka Marije Šerifović? Evo gdje je sad i čime se bavi...

– Reagovali smo odmah, čim smo dobili informaciju da je fotografija objavljena, u pitanju su klinci, ugasili su stranicu. Nećemo ih krivično goniti – poručila je Bekvalčeva preko PR-a Tatjane Mrkić.

Melina Džinović nije željela da komentariše novonastalu situaciju.

– Ne bih komentarisala ništa vezano za svoju djecu niti ih izlagala novinskim natpisima – kratko je izjavila Harisova žena, dok se Zdravko Čolić nije oglašavao ovim povodom.

Kako su poznati roditelji brzo reagovali i tražili skidanje fotografija njihove djece i spornih informacija, osnivač je, očigledno uplašen za posljedice koje može da ima, brzo ugasio stranicu.

– Odjeljenje za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu trebalo bi da sprovede izviđajne radnje u smislu eventualnog postojanja nekog krivičnog djela. Eventualno se može govoriti o proganjanju jer se postavlja pitanje odakle nekom saznanje ko se gdje kreće i još te podatke javno iznosi. Kazne se mogu kretati u rasponu od nekoliko mjeseci pa i do pet godina zatvora, u zavisnosti od toga da li bi tužilaštvo prepoznalo ove radnje kao elemente nekog krivičnog djela – rekao je ovim povodom advokat Ivan Simić.

(Express/pink)

Autor: A. P.

Prije 51 godinu Banja Luku je sravnio zemljotres, ali i danas kruže legende te katastrofe

Šta ste prvo primijetili na slici? Otkrijte kakvom unutarnjom ljepotom zrači vaša duša!