in

Dječak preživio udar od 25.000 volti: Povrijeđen na željezničkoj stanici van

Trenutno van životne opasnosti

Dječak (12) koji je danas teško povrijeđen na željezničkoj stanici u Čačku nalazi se van životne opasnosti.

Kako se navodi u saopćenju preduzeća “Infrastrukture željeznice Srbije”, dječak je kad se popeo na željezničko vozilo – drezinu zadobio opekotine zbog čega je smješten na odjeljenje Intenzivne njege Urgentnog centra u Čačku, ali je van životne opasnosti.

Na mjesto nesreće izašle su ekipe Hitne pomoći, MUP-a, kao i Komisija za vanredne događaje “Infrastrukture željeznice Srbije”, a željeznički saobraćaj je uspostavljen u 14.08 sati.

Uzrok nesreće nije zvanično potvrđen, ali je Pink prenio da je dječak povrijeđen kada je došlo do strujnog udara koji ga je oborio.Kroz kontaktnu mrežu prolazi struja od 25.000 volti, a da bi se nesreća dogodila nije neophodno da se dodirne žica kontaktne mreže, već je dovoljno samo da se uđe u strujni luk, koji može biti udaljen i po nekoliko metara od kontaktne mreže.Zbog penjanja na vagone, od posljedica strujnog udara iz kontaktne mreže godišnje u Srbiji nastradaju tri do četiri osobe.

Autor: A. P.

SNIMAK PREVARENE DJEVOJKE IZ SRBIJE KOJI JE ZAPALIO INTERNET Otkrila sa kim ju je dečko prevario, a tek je onda nastao šok

OVO JE PREŠLO SVE MJERE Angela Merkel se morala oglasiti, mnogima nije jasno šta se dešava