in

Djevojčica se bacila sa zgrade. Razlog je uznemirujući

Nezapamćena tragedija koja se 20. aprila dogodila u Novom Travniku, a u kojoj je skokom s balkona s osmog sprata solitera u centru grada život izgubila 13-godišnja Medina Zahirović otvorila je Pandorinu kutiju vršnjačkog nasilja u Osnovnoj školi “Safvet-beg Bašagić” u Novom Travniku.

Roditelji djevojčice Sanela i Almir Zahirović kažu kako su njihovu kćerku godinama psihički zlostavljale kolegice iz razreda.

Psihičko zlostavljanje

– Želim da se zna zbog čega je moje dijete to napravilo. Uzrok je bilo svakodnevno psihičko zlostavljanje kolegica iz razreda. Znala je otići u školu zdrava, pa zove ispred škole da je dobila temperaturu, da je glava boli i povraća. I zaista, imala bi temperaturu, koja za sat u kući nestane. Ujutro kad se treba dignuti u školu, bolni bolesnik, povraća čitavo jutro. Više je izostajala iz škole nego što je išla. Sve zbog straha – kazali su roditelji, koji su se obraćali učiteljici. 

– Mi smo više puta pričali s učiteljicom koja problem nikada nije riješila. Nije ga znala riješiti, nego je sve zataškala, pa o svemu ništa nisu znali niti direktor ni pedagog – kazali su.

Trajalo je to, dodaju, pet godina, sve dok se u februaru ove godine, kada je već išla u šesti razred, Medina nije požalila nastavniku tjelesnog odgoja.

– U februaru nas je pozvala pedagoginja i rekla nam da se Medina požalila nastavniku i da se samoozljeđivala. Mi kao porodica smo odmah reagirali, odveli je psihijatrici koja je u nalazu zaključila da su za njeno stanje krivi problemi u školi. Dala joj je terapiju koju je pila dva mjeseca i, nažalost, dogodilo se to što jeste – rekli su roditelji.

PROČITAJTE  TRAGIČAN EPILOG DRAME U SRBIJI: Preminula braća čija su tijela izvučena iz jezera

Izvan škole, kažu, bila je vesela i vedra djevojčica.

Autor: Krtice.net

Objavili su da je umro Mustafa Nadarević: Glumac se oglasio iz bolnice

CNN javlja da se u Francuskoj dešavaju strašno sumnjive stvari: Danas su zatvorili 70 škola zbog misterioznog razloga