in

Djevojke budite oprezne: Ove proizvode nikada ne naručujte online

Online kupovina mnogima predstavlja uživanje prije svega jer se ne čeka u redovima, pretraživanje je jednostavno i nema zaposlenih koji prate svaki vaš korak

Online kupovina mnogima predstavlja uživanje prije svega jer se ne čeka u redovima, pretraživanje je jednostavno i nema zaposlenih koji prate svaki vaš korak. Ima i onih koji ipak vole tradicionalan način kupovine, a ta mogućnost izbora je dobra jer postoje kozmetički proizvodi koji se ne bi trebali naručivati putem interneta.
The List pozivajući se na magazin Reader’s Digest piše da treba izbjegavati kupovinu šminke i sredstava za njegu koju prije toga niste isprobali. To se prije svega odnosi na pudere i korektore jer ne možete biti sigurni koja nijansa vam odgovara.

S druge strane, nekada je važno i da osjetite teksturu pod prstima pogotovo kada je riječ o highlighterima, sjenama za oči, pa čak i bronzerima. To međutim, nije moguće ukoliko prvi put isprobavate proizvod.

Pored toga, treba skrenuti pažnju i na pravo koje se odnosi na povrat šminke koji u većini slučajeva nije moguć nakon što ste je otvorili i koristili, a niste zadovoljni.

Pojedini proizvodi imaju posebno osmišljen pečat kao garanciju sigurnosti proizvoda. Drugim riječima, najbolje je da ukoliko to već radite, preko interneta kupujete samo ono što sigurno odgovara vašem licu i tijelu. U suprotnom, potrošit ćete puno novca i doprinijeti povećanju otpada te zbog toga pokušajte da se ne vodite cijenom koja zna biti povoljna, već stvarnim potrebama.

Na kraju je bitno naglasiti i to da je važno voditi računa s kojih sajtova se šminka i kozmetika kupuje jer svuda su dostupni neprovjereni proizvodi, odnosno kopije, koje mogu biti štetne po zdravlje. Kao što je već napomenuto, ukoliko cijena djeluje previše dobro da bi bila realna, upravo je tako.

PROČITAJTE  Trebamo li piti vodu dok jedemo? Evo što kaže indijska tradicionalna medicina

Autor: E. S.

Snašla se: Britanka napravila “plažu” u vrtu za svoju porodicu

Trikovi i savjeti za preplanuli ten: Koristite sredstva za samotamnjenje bez greške