in

Doktor Kon više nije mogao da ćuti: Evo šta je poručio onima koji se protive vakcinaciji

Vakcina za korona virus još nije pronađena, a stručnjaci kažu da ćemo morati još mnogo da sačekamo dok ona ne bude proizvedena

Vakcina za korona virus još nije pronađena, a stručnjaci kažu da ćemo morati još mnogo da sačekamo dok ona ne bude proizvedena. Međutim, dok mnogi iščekuju imunizaciju od nove pošasti, vakcina uopšte je kao izum ponovo došla u žižu rasprave na društvenim mrežama. I ponovo se oglasio dr Predrag Kon.

Dok neki protivnici neosnovano strepe od vakcinacije, ističu teorije zavjere i apsolutno protivljenje cijepljenju, drugi nemaju ništa protiv vakcine, ali ipak sumnjaju da se ponekad iza kulisa kriju i neki interesi. Naravno, postoje i pobornici vakcinacije, a u cijelom tom miksu različitih mišljenja, padaju prijetnje i uvrede.

Meta uvreda nerijetko je čuveni epidemiolog Predrag Kon. Ovo je njegov najnoviji odgovor.

– Interesantno je da se oni koji se u svim situacijama izjašnjavaju protiv vakcinacije, čak povremeno i otvoreno kažu da bi pre izabrali smrt od zarazne bolesti od toga da se vakcinišu?! Dakle, ti ljudi vrlo često meni spočitavaju da pretim!? Ne… Nijedan razlog za tako nešto. Žao mi je što će kad tad u životu upasti u žestok konflikt sa društvom i zakonom. Nema veze sa mnom. Želim im uvek sve najbolje – napisao je Kon na svom fejsbuk profilu.

Autor: Krtice.net

Planula kuća u Kruševcu dok su 3 djevojčice spavale. Jedva pobjegli kroz prozor, a plamen im odnio sve što su imali

BBC JAVLJA Naučnici otkrili stotine mutacija virusa korona