in

Doktorica Kisić Tepavčević o novom žarištu: Ovo nije smjelo da nam se desi

Doktorka Darija Kisić Tepavčević u jutarnjem programu na televiziji Pink govorila je o situaciji u vranjskoj fabrici namještaja gdje je zaraženo 43 radnika

– Imamo registrovan veći broj oboljelih, to nije širenje virusa u opštoj polulaciji. Ušao je u kolektiv i brzo se proširio. Opet ponavljam, svaki kontakt sa zaraženim duži od 15 minuta može da prenese koronu. Sada kada se nažalost desilo da se virus javi u ovoj fabrici, vidimo da se korona virus veoma jednostavno širi – rekla je doktorka Kisić.

– Dobra stvar je što znamo da su se prvi simptomi zaposlenih javili 13. maja istog dana je zaustavljen rad u toj farbrici. Bez obzira na procjenu stepena rizika, svi su testirani i utvrđeno je da je 42 zaraženo koronom u toj fabrici. Samo 5 odsto ima simptome zapaljenja pluća, ostali, iako su pozitivni, nemaju nikakve simptome – dodala je.

Kako doktorka Kisić Tepavčević kaže, to je dobar pokazatelj kakva je jačina virusa.

– Ovo nije trebalo da se desi, ali kada se već desilo, ovo nas ohrabruje jer vidimo kakva je aktivnost virusa. Sada izaziva mnogo veći procenat asimptomatskih nosioca – objasnila je doktorka.

Lomio je srca djevojaka 90-ih, a evo kako nekad velika zvijezda i ljepotan izgleda u 46. godini

KUĆA OD POLA MILIONA €, A U NJOJ SVE OD ZLATA Zavirite u perverzan raskoš Ljube Aličića