in

Došla zbog kamenca u bubregu. Doktori se zaprepastili – Pa vi rađate?!

Instruktorica baleta iz SAD-a saznala je da je trudna dva sata prije poroda. U bolnicu je došla jer je mislila da ima bolove zbog bubrežnog kamenca, a već je bila ‘usred’ poroda

Lizzie Quah (23), instruktorica baleta iz Bloomingtona u Illinoisu, ispričala je svoju šokantnu priču u Tik Tok videu. Objasnila je da su je usred noći probudili bolovi koji su bili poput najgorih menstrualnih grčeva koje je ikad imala i zabrinula se da opet ima bubrežni kamenac. Tada je zamolila majku da je odveze u bolnicu. Bilo je to u 2:30 ujutro 23. juna prošle godine.

– Primili su me i da bi vam dali lijek za bubrežni kamenac, moraju provjeriti da niste trudni. Kako bi mi mogli što prije dati lijek, liječnici su obavili fizički test i zato što me toliko boljelo, doslovno su mi gurnuli prste ‘tamo dolje’ da provjere je li sve u redu – prisjetila se.

U tom trenutku saznala je da je trudna i već je bila otvorena osam centimetara.

– Pokazalo se da sam već bila otvorena osam centimetara i da ću uskoro roditi bebu – rekla je.

 

View this post on Instagram

 

Gracias self timer & Lightroom presets

A post shared by Lizzie Quah (@lizzie_quaah) on

Samo dva sata nakon što je saznala da je trudna, Lizzie je rodila djevojčicu Winnie June tešku 2920 grama. Iako trudnoću gotovo nije ni osjetila, porod je opisala kao najtraumatičnije iskustvo svog života.

– Nisam dobila epiduralnu jer je već bilo prekasno. Strašno me boljelo, nisam znala čekam li dečka ili curicu, je li porod redovan ili prijevremen, je li beba zdrava ili bolesna… Bilo je to puno za procesuirati tokom poroda – ispričala je.

PROČITAJTE  Torba koju nosite mnogo govori o vama: Postoji pet tipova ljudi

Uz sve to rekli su joj i da pati od nekoliko ozbiljnih stanja: imala je predležeću posteljicu, toksemiju i preeklampsiju.

Ta stanja vjerovatno su bila kriva i za to što Lizzie nije uopće shvatila da je trudna sve do poroda.

Ispričala je kako tokom trudnoće nije imala nikakve simptome koji bi ukazali na to da je trudna, a za bol koju je doživjela prije poroda rekla je da nije bila puno različita od bubrežnog kamenca.

– Imala sam jedan prije tri godine i bila je to najgora bol koju sam iskusila. Radi se o teškim grčevima i bolovima u donjem dijelu trupa, a osjećaj je kao da vas netko trga iznutra, što je dosta ironično s obzirom da sam upravo rađala bebu – objasnila je.

Tokom trudnoće dobila je malo kila, ali to je pripisala nezdravoj hrani koju je u posljednje vrijeme češće jela.

Dodala je i da je bila nešto umornija nego inače, ali to je pak pripisala obimu posla koji se stalno povećavao. Kaže i da je tijekom cijele trudnoće imala nešto za što je vjerovala da je menstruacija, ali liječnici vjeruju kako se radilo o krvarenju uzrokovanom predležećom posteljicom, piše Daily Mail.

PROČITAJTE  Lijek njemačkog doktora ne ubija svaku infekciju

Autor: Krtice.net

Internet vrišti o ovom genijalnom triku: Sigurno ga još niste probali, a riješava jedan od najvećih problema

10 nevjerovatnih fotografija koje pokazuju koliko je posebna planeta na kojoj živimo