in

Dr Kon objasnio da li možemo da se zarazimo od vakcine sa mrtvim virusom

Član Kriznog štaba epidemiolog Predrag Kon naveo je u emisiji “Osvrt” na TV B92 da je u Srbiji od početka vakcinacije zabilježen samo jedan slučaj tromboze.

Kon navodi da je taj jedan slučaj besmisleno upoređivati sa brojevima ljudi koji dnevno umire u našoj zemlji od virusa korona.

To je potpuno besmisleno upoređivati. Vi kada birate vakcinu birate zaštitu, a ako ne birate vakcinu birate zarazu – rekao je Kon u emisiji.

Upitan o tome da li vakcina koja se bazira na mrtvom virusu korona može da zarazi osobu koja ju je primila, Kon kaže da je to nemoguće i da virus ne može da oživi ako je uništen, pišu Novosti.

– To je priča kao da li neko može da oživi mrtvog čovjeka – ističe član Kriznog štaba.

Govoreći o vakcinaciji trudnica, Kon kaže da neki ljekari preporučuju, ali da država ne može da stane iza toga jer nema još dovoljno podataka. Ističe da će se te preporuke pojaviti vrlo brzo, jer je potrebno da se jedan dio vakciniše i da se na osnovu rezultata definišu preporuke.

– Ovako kada neko primi, preuzima isključivo odgovornost sam, kao i ljekar – kaže Kon.

Doktor Kon je podsjetio da je u toku nedjelja imunizacije i pozvao roditelju da vakcinišu svoju djecu protiv zaraznih bolesti kako se ne bi stvorili uslovi za neku novu epidemiju starih bolesti, koje nam poslije ovoga, kako kaže, nimalo nisu potrebne.

Autor: Krtice.net

ACA LUKAS O PJEVAČKIM TAKMIČENJIMA: Roditelji su mi nudili svoje kćerke

PROPAST DRŽAVE CRNE GORE Napravili su neviđenu glupost, pa im sad sve dolazi na naplatu