in

Dr. Nestorović: Dva metra razmaka je IZMIŠLJOTINA, rukavice su besmislene! Pozivam ljude da izađu i zaraze se koronom…

Pulmolog dr Nestorović će današnjim gostovanjem na televiziji sigurno opet izazvati kontroverze

Gostujući na TV “Prva” rekao je danas da je sada vrijeme da svi izađemo napolje inficiramo se korona virusom, jer ćemo na taj način uspjeti da steknemo imunitet. Dodao je da su šanse da do težih kliničkih slika dođe gotovo nemoguće.

Međutim, ono što će svakako odjeknuti jeste njegova rečenica – “dva metra razmaka je izmišljotina, rukavice su besmislene”.

Evo kako je on to obrazložio:

– Sada ulazimo u fazu koja je ista kao u decembru sa gripom. Pravi je trenutak za popuštanje mjera. Treba voditi računa da se, još neko vrijeme, ne nalazimo u bliskom kontaktu ni sa kim više od 15 minuta. Dva metra rastojanja je izmišljotina, rukavice su takođe besmislene, postale su ustaljene, a u preporukama ih nigdje nema. Još nekih 15-ak dana trebalo bi da nosimo maske. Važno je samo redovno i temeljno prati ruke – rekao je dr Nestorović.

Ako ste redovno pratili gostovanja dr Nestorovića, kome je, slobodno se može reći, kontroverza srednje ime, sigurno ste primjetili da u brojnim televizijskim studijima nije nosio masku a ni rukavice. Široj javnosti nije poznato, međutim, da li je dr Nestorović ovu praksu nenošenja maski i rukavica praktikovao i u privatnom životu.

Ono što se svakako zna jeste da smo od početka pandemije upozoravani na to da držimo rastojanje od dva metra i da izbjegavamo kontakte. Izgleda da taj protokol, bar sada, po mišljenju dr Nestorovića više nije važan.

Autor: Krtice.net

Profesor Didier Raoult: Monstruozna opasnost od koronavirusa je nerazumna

Učenik nije napisao zadaću, profesorici je poslao sliku koja sve objašnjava