in

Dr. Nestorović: Korona je izvršila samoubistvo

Profesor dr Branimir Nestorović, pulmolog i alergolog i dalje ostaje pri svojim tvrdnjama i smatra da je Srbija pobijedila korona virus.

– Virus izvršava samoubistvo i oslobađa se tih nekih dijelova koje je imao, za koje su neki tvrdili da su ubačeni, da je time modifikovan – tvrdi Nestorović.

On naglašava i da Srbija izlazi iz epidemije.

– Nama su jedini problem one zemlje gdje još ima virusa, ako krene sa otvaranjem granica. Važno je kojom dinamikom će se otvarati granice. Mislim da je racionalno ovo što je juče rekao predsjenik Srbije da pokušamo prvo ovdje na Balkanu da se otvore granice da ljudi mogu u lokalu da se kreću. U Velikoj Britaniji, Americi, Rusiji je epidemija tek na vrhuncu – naveo je Nestorović, prenosi Blic.

Nestorović je dodao da je što se nas kao zemlje tiče epidemija završena.

– Što se tiče drugog talasa, dosta se o tome priča, ali prilično odokativno. Najveći svjetski stručnjak, njemački virusolog Kristijan Drosten koji je napravio test za SARS, MERS i COVID vjeruje da će virus nestati tokom ljeta – kaže Nestorović.

Govoreći o istraživanjima u svijetu, on je istakao da je utvrđeno da virus izbacuje određene dijelove svog genoma i gubi na virulenciji. Kako kaže, nemamo više teških slučajeva, mnogi od pozitivnih nemaju nikakve simptome.

Nestorović je napomenuo da je na početku epidemije u svijetu bilo 80 posto blagih slučajeva, a sada ih je 98 odsto, što znači da je broj teških slučajeva sa 20 pao na 2 odsto.

Prema njegovim riječima, do kraja maja treba se paziti u zatvorenim prostorima.

PROČITAJTE  Draško Stanivuković sutra stiže u Sarajevo

– Na otvorenom za tim nema potrebe, objavljeno je da virus na visokim temperaturama može da preživi jedan i po minut, a u hladovini 18 minuta.

Izbjegavajte da neko kija u vas. Epidemiolozi kažu da je 15 minuta potrebno da se virus sa rezervoara zaraze prenese na nekoga – rekao je sagovornik Pinka.

Pozivajući se na istraživanja i procjene stručnjaka, Nestorović je rekao da su zemlje koje imaju javno zdravstvo bolje prošle od onih čiji je sistem zasnovan na privatnim bolnicama.

Autor: Krtice.net

Rada Manojlović nikad oštrija: Oni sami sebe guše, a ja neću to da radim

OVO SE DO SADA NIJE ZNALO Otkrivena je prilično mračna istina o doktoru Branimiru Nestoroviću