in

Dr. Solaković upozorava: Nisu problem ni četiri šoljice kafe dnevno, ali je nikako ne miješajte sa ovom namirnicom!

Naš poznati doktor Emir Solaković upozorio je da kafu treba piti umjereno i da četiri šoljice dnevno ne predstavljaju nikakvu opasnost, ali da treba izbjegavati da se u napitak stavlja mlijeko

Naš poznati doktor Emir Solaković upozorio je da kafu treba piti umjereno i da četiri šoljice dnevno ne predstavljaju nikakvu opasnost, ali da treba izbjegavati da se u napitak stavlja mlijeko.

Njegov savjet koji je objavio na Facebook stranici svoje bolnice prenosimo u cjelosti:

“Umjereno uživanje u kafi (2, 3 pa i 4 šoljice dnevno, pa i više) ne predstavlja opasnost po vaše zdravlje. Konačno, činjenica je i da različiti ljudi na istu količinu kafe različito reaguju. Mnogobrojni su oni koji bez jutarnje doze “crnog napitka” ne mogu da se probude, a nije mali broj ni onih kojima je dan nezamisliv bez nekog napitka od kafe, da ih oraspoloži, rasani ili podstakne probavu.

Ispijanje kafe sa mlijekom je greška, jer bjelančevina mlijeka kazein i kofein stvaraju spoj koji vaš organizam ne zna da razgradi. Zato oni koji često piju kafu sa mlijekom imaju tegobe tokom varenja i osjećaju nelagodnost u stomaku”, pojašnjava dr. Solaković.

Autor: Krtice.net

Užasan preokret: Znate li ko je doktor koji je jučer ubio roditelje?

KATASTROFA U NAJAVI Novo žarište koronavirusa moglo bi biti najgore do sada