in

Dr Tiodorović: Nosićemo maske bar do proljeća…

“Vjerovatno ćemo i sledeće godine da ih nosimo, barem do proljeća i da ćemo pri tome morati da držimo odstojanje”, istakao je Tiodorović.

Član Кriznog štaba Branislav Tiodorović je rekao da nema velikih promjena kada je u pitanju epidemiološka situacija u Srbiji, prenosi RTS.

Tiodorović je istakao je da to što imamo više uslova da živimo normalnije, da uživamo u kulturi, da podižemo duh koji će nam omogućiti da podižemo i fizičku spremnost, strpljenje i izdržljivost, ne znači da ne ostaju mjere – maske ćemo i dalje nositi.

“Vjerovatno ćemo i sljedeće godine da ih nosimo, barem do proleća i da ćemo pri tome morati da držimo odstojanje”, istakao je Tiodorović.

Smatra da su najvažniji faktor ljudi koji se vraćaju sa odmora, pre svega sa Mediterana, jer sve te zemlje pokazuju značajno povećanje broja pozitivnih i oboljelih.

“Vjerovatno ćemo morati da razmišljamo, bude li taj trend imao ubrzanje i sa većim skokovima, da treba uvesti neku vrstu izolacije”, rekao je Tiodorović.

Prema njegovim riječima, polazak u školu može predstavljati na neki način opterećenje.

“To je prelomni trenutak u ovoj epidemiji, zato što ne samo da djeca, roditelji i prosvjetni radnici imaju jedan veliki ispit, nego i cijelo društvo ima ispit”, zaključio je Tiodorović.

Autor: Krtice.net

OVO JE PREŠLO SVE MJERE Angela Merkel se morala oglasiti, mnogima nije jasno šta se dešava

Dr Branimir Nestorović: Tri prirodna borca protiv virusa su bolja od bilo kog lijeka