in

DRAMA U CRNOJ GORI Užasne se stvari dešavaju Dritanu Abazoviću

Policija sumnjiči Rožajca R. Š. da je prijetio Dritanu Abazoviću, a kako ne živi u Crnoj Gori, zatražena je pomoć Interpola kako bi on bio uhapšen, piše portal CdM pozivajući se na “Dan”.

U prijetećoj poruci Abazoviću poručuje da će biti zaklan.

“Sa jednog profila na društvenoj mreži upućene su prijetnje lideru političke partije URA Dritanu Abazoviću, s čime je upoznata policija, koja je provjerama identifikovala R. Š. (69) iz Rožaja kao lice koje je putem jedne društvene mreže uputilo prijetnje Dritanu Abazoviću, o čemu su obaviješteni službenici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje”, saopšteno je za “Dan” iz policije.

Ta informacija je proslijeđena i službenicima Sektora za suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije Grupe za suzbijanje visokotehnološkog kriminala.

Policija je utrdila da su prijetnje potekle iz Ulcinja, a prema izjavi bliskog srodnika osobe osumnjičene za ovo djelo, R. Š. ne živi u Crnoj Gori, već u Švedskoj, te je preko Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju proslijeđen zahtjev Interpolu Švedske i nordijskom oficiru za vezu za određene provjere za to lice, navode u policiji.

O preduzetim aktivnostima upoznat je Abazović, koji je izjavio da se ne osjeća ugroženo.

“Dalje radnje po ovom predmetu su u toku. Od strane nadležnog organa sačinjen je izvještaj o bezbjednosnoj procjeni stepena ugroženosti lidera političkog subjekta URA Dritana Abazovića te, shodno tome, Uprava policije prema Dritanu Abazoviću preduzima mjere bezbjednosne zaštite”, saopšteno je za “Dan” iz Uprave policije.

Kako se sumnja, R. Š. je poručio Abazoviću da će biti zaklan ukoliko nastavi “družbu”, odnosno pregovore i saradnju sa “četnicima”.

“Abazoviću, ako nastaviš družbu s ovim četnicima, bićeš prvi zaklan (ne daj, Bože), ali to te čeka. I mnogi muslimani i Albanci muslimanske vjeroispovijesti (šta se desilo u Kaluđerskom Lazu kod Rožaja), ako odeš s njima, čeka te Ulcinj, Rožaje, Plav, Gusinje… Pljevlja su počela. Ti ćeš biti pozvan da si napravio Srebrenicu, Prijedor, Višegrad, Foču i Markale. Dozovi se pameti, okreni se Crnoj Gori”, napisao je, kako se sumnja, R. Š.

PROČITAJTE  SVI JE OPLAKUJU: Nastavnica poginula u stravičnoj nesreći, beba čudom nepovrijeđena!

Lider koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović, gostujući ranije na Face TV-u, rekao je da su mnoga pisma koja je dobio dobronamjerna, a da je jedan dio njih naručen, podsjeća CdM.

“Od 1906. godine, kada je nastao parlamentarni život u Crnoj Gori, vlast nikada nije bila promijenjena na izborima. Ovo je prvi put da smo položili prijemni ispit da možemo sebe kandidovati za demokratska društva. Srušili smo režim koji je napravio privatnu državu”, rekao je tada Abazović.

Novinar ga je upitao ko je najopasniji od onih koji su mu do tada prijetili.

“Najopasniji su dva klana koja su međunarodna poznata i koji su naš najveći brend – ‘kavački’ i ‘škaljarski’ klan, koji su dio velikog narkokartela. Važno je da ljudi razumiju da kriminalne strukture funkcionišu mnogo bolje nego političke”, kazao je Abazović, koji nije otkrio ime osobe koja mu je prijetila.

Autor: Krtice.net

Uveli najstrože mjere u Evropi, rezultati vidljivi već nakon sedam dana: Zabilježili najniži broj novih slučajeva

Viralni par s TikToka šokirao javnost: Mi smo polubrat i polusestra