in

DRAMATIČNO UPOZORENJE Velika opasnost od poplava u narednih 48 sati, čak na 8 rijeka prijete bujice

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je danas na opasnost od naglog porasta vodostaja na bujičnim vodotocima pojedinih rijeka

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je danas na opasnost od naglog porasta vodostaja na bujičnim vodotocima pojedinih rijeka.

Tokom 20. i 21. maja očekuju se nagli porasti vodostaja na bujičnim vodotocima slivova Mlave, Peka, Bijelog i Crnog Timoka, Crnice, Resave, Zapadne i Južne Morave, objavljeno je na sajtu RHMZ.

Na ostalim riječnim vodotocima nema opasnosti i meteorolozi su na cijeloj teritoriji Srbije reke označili zelenom bojom, što znači da opasnosti danas nema. Na Dunavu, Savi, Tisi, Drini, Kolubari, Velikoj Moravi, Ibru, Nišavi, Timoku, Toplici, Jablanici, Veternici, Tamišu i banatskim vodotocima…

Kako je objasnio meteorolog RHMZ Slobodan Sovilj, u istočnom dijelu Srbije se očekuju jaki pljuskovi u više navrata koji mogu da dovedu do stvaranja bujičnih poplava.

– U Istočnoj Srbiji se poslijepodne, uveče i u toku noći očekuju pljuskovi u više navrata koji mogu da dovedu do bujičnih poplava. To nisu poplave nalik onima koje su se desile recimo u Obrenovcu, već one koje traju sat, dva ili tri posle nepogode, a voda se zatim povlači – objašnjava Sovilj.

Istočna Srbija se danas crveni na mapi meteoalarma, očekuju se kiša i grmljavina i veoma opasno vrijeme.

Danas se u krajevima južno od Save i Dunava očekuju intenzivni grmljavinski procesi sa lokalnom pojavom grada, u zoni pljuska i jakim ili olujnim vetrom, kao i količinom padavina u većini mjesta od 20 do 40 mm za 24 h, a lokalno i više, naročito na području Borskog okruga (istočna Srbija) gde može pasti i više od 60 mm za 24 sata.

Autor: Krtice.net

Srbin se žalio da je dobio mali kondom u banci. Dobio je odgovor koji će pamtiti dok je živ

Andreana Čekić: Da Darko Lazić ubije nekog, pomogla bi mu da zakopa leš