in

Draško Stanivuković poslao oštru poruku: Ništa više neće biti isto, stigla je revolucija…

Znači, dajemo prijedloge da se ključne javne pozicije snimaju, istakao je Stanivuković

Gradonačelnik u Banjaluci kazao je danas za medije da nisu ispunili obećanje da će prikazivati račune preko 500 maraka. Naime, kako je kazao Draško Stanivuković odlučili su se da prikazuju račune i od jednog pfenniga.

Tokom obraćanja medijima, gradonačelnik Banjaluke je kazao kako će se posebna pažnja staviti na transparentnost prilikom objave konkursa.

– Konkursi će biti na bilbordima tako da više neće biti građana koji ih neće vidjeti. Većina u skupštini je protiv ovoga što radimo, da se ne krade. Mi dajemo prijedlog za sve javne pozicije na koje se bira, poput načelničkih i direktorskih pozicija, da se njihovih intervjui snimaju, istakao je Stanivuković.

Između ostalog, navodi kako je građanima preko glave onih ljudi koji ništa ne znaju, a izdominiraju na svakom intervjuu.

– Znači, dajemo prijedloge da se ključne javne pozicije snimaju. Građani Banjaluke danas moći vidjeti kako je potrošeno pola miliona maraka, a do kraja godine će moći pratiti gdje je završilo 150 miliona. Prvi smo grad koji će smanjit budžet za preko 20 posto. Ovo je primjer na kojem će nam svi moći pozavidjeti. Na čelo grada došao je neko ko hoće sve ove stvari da stavi u legalne tokove i da se izbori sa svim negativnim pojavama, istakao je banjalučki gradonačelnik.

Kako prenosi N1, Poručio je kako će u nedjelju ili ponedjeljak imati izvještaj tima za reviziji pa će građani moći vidjeti “koji sve vlasnici kafića, restorana i objekata koji su vlasništvo grada nikada nisu dali ni marke zakupa”.

PROČITAJTE  Supružnici zbog korone nisu smjeli da se vide 215 dana - njihov ponovni susret objašnjava svu filozofiju ljubavi

– Bit ćemo prva javna ustanova koja će sve javne nabavke centralizovati i taj model ćemo završiti ove godine. Ništa više neće biti isto, revolucija je već stigla, jasan je bio Draško Stanivuković.

Autor: Krtica.net

Osam stvari koje vam muškarac neće priznati

Procurio plan za popuštanje lockdowna, Merkel kaže da su u trećem valu zaraze